«Τα άκουσε» ο Τραμπ από τον Πάπα

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει απόψεις οι οποίες «δεν είναι χριστιανικές» σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, ανέφερε ο πάπας Φραγκίσκος, ενώ επέστρεφε στη Ρώμη από το Μεξικό.

Ο Πάπας ανέφερε ωστόσο ότι δεν θέλει να δώσει συμβουλή στους Αμερικανούς καθολικούς για το κατά πόσον θα πρέπει να ψηφίσουν ή όχι τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ελεύθερη συζήτηση με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής στο Βατικανό από το Μεξικό, ο Πάπας ρωτήθηκε για τις απόψεις του κ. Τραμπ σε σχέση με την ανέγερση τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για τον έλεγχο της παράτυπης μετανάστευσης.

«Άνθρωπος ο οποίος σκέφτεται την ανέγερση τειχών, αδιάφορο εάν χτίζει παράλληλα γέφυρες ή όχι, δεν είναι χριστιανός», τόνισε.

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει δηλώσει ότι θα απελάσει εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες σε περίπτωση που κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

«Ο Πάπας είναι ένα ιδιαίτερα πολιτικό άτομο. Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα τα οποία έχει η χώρα μας. Δεν κατανοεί τον κίνδυνο για τις ΗΠΑ από τα ανοικτά σύνορα με το Μεξικό», απάντησε ο κ. Τραμπ.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: