Τα “αγκάθια” της διαπραγμάτευσης του Brussels Group

Τα “αγκάθια” της διαπραγμάτευσης του Brussels Group

Τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης του Brussels Group

Ένα – ένα μελέτησαν τα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες με την ελληνική πλευρά να κάνει λόγο για μια χρονοβόρο διαδικασία, ενώ δεν επιβεβαιώνεται το αρνητικό κλίμα, το οποίο μεταφέρεται από τους δανειστές.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, ενώ όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα τέθηκαν και στη σύντομη συνάντηση που είχαν ο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να είναι αρνητική σε μέτρα που παραπέμπουν σε ένα νέο μνημόνιο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θέματα που έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό, όπως η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, βολιδοσκοπήθηκαν από την πλευρά των δανειστών.

Κόκκινη γραμμή για το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να είναι και τα εργασιακά, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, με τον Αλέξη Τσίπρα, άλλωστε να το υπενθυμίζει και στη συνέντευξη του στην Real News.

Στόχος της Αθήνας είναι να κλείσει το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων για να πάρει η έως τις 8 Απριλίου δόση ενός δις. ευρω.

Τα μισά βέβαια, θα πρέπει να δοθούν στο Δ.Ν.Τ μία μέρα μετά, στις 9 του μηνός.

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει στις 7 το απόγευμα της Κυριακής το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ τις 4 το μεσημέρι συγκαλείται και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: