Μπουτάρης: Πρόστιμα που να «τσούζουν» τις επιχειρήσεις

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έγκριση πρακτικών των επιτροπών φορολογικών διαφορών.

Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος μιας από τις επιτροπές, Λάζαρος Ζαχαριάδης, υπέβαλε την παραίτηση του.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Λευτέρης Κιοσέογλου, ψήφισε λευκό στα σχετικά θέματα της ημερήσιας διάταξης, προκαλώντας την αντίδραση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου.

Ο κ. Κιοσέγλου επισήμανε πάντως στην τοποθέτηση του, ότι η ψήφος του δεν είχε χαρακτήρα αιχμής σε βάρος των δημοτικών συμβούλων που είναι μέλη των επιτροπών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι συμμόρφωσης που «τσούζουν» τις επιχειρήσεις-παραβάτες, για παράδειγμα να παύει η λειτουργία τους.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, πρότεινε στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο, να εξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας των επιτροπών. Σε γραπτή του ανακοίνωση, ήταν πιο αιχμηρός και τόνισε ότι «η βροχή των παραιτήσεων συνεχίζεται και η διοίκηση του δήμου ψάχνει για ομπρέλα» και πρόσθεσε ότι «η γύμνια της  διοίκησης είναι εμφανής, από όποια πλευρά κι αν την κοιτάξεις».

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: