Σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προγραμματίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό και τη ραγδαία εξάπλωσή του στην Ιταλία.

Στην εν λόγω συνάντηση, ο υπουργός σκοπεύει να παρουσιάσει τις προτεινόμενες λύσεις για την καλύτερη προστασία της χώρας, δεδομένης της ραγδαίας εξάπλωσης στη γειτονική χώρα, όπου ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 3 άτομα και έχουν καταγραφεί 150 κρούσματα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σύσκεψη της Κυριακής στο υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα (όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία), αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Σχετικά με τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα προκειμένου να ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Παράλληλα, το κλιμάκιο θα εφιστά την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: