Βόρεια Κορέα: Συντηρεί τις ανησυχίες ο Κιμ Γιόνγκ Ουν – Υπόνοιες για περισσότερες δοκιμές όπλων το 2023

Συντηρεί τις ανησυχίες που γεννούν οι δοκιμές οπλικών συστημάτων ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν, ο οποίος ανακοίνωσε την Τετάρτη τους νέους στόχους για τον στρατό της χώρας το επόμενο έτος στη διάρκεια κομματικής συνάντησης.

Εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο το τελευταίο διάστημα, ο Κιμ «έθεσε νέους βασικούς στόχους για την ενίσχυση της αυτοδύναμης αμυντικής ικανότητας της χώρας μέσα στο 2023», ανέφερε το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ομιλία του Βορειοκορεάτη ηγέτη στην ολομέλεια του κυβερνώντος κόμματος παραπέμπει σε ακόμα πιο προκλητικές δοκιμές όπλων και σε περαιτέρω όξυνση της έντασης με την αντίπαλη γειτονική Νότια Κορέα.

Θυμίζεται πως τη Δευτέρα, πέντε βορειοκορεατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη διέσχισαν τα σύνορα με αποτέλεσμα η Σεούλ να στείλει μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα για την αναχαίτισή τους.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από διάφορες πόλεις της Νότιας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της Σεούλ, στην πρώτη εισβολή τέτοιου τύπου εδώ και πέντε χρόνια.

Ο Κιμ ασχολήθηκε κατά την ομιλία του με τη «νέα προκλητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» στην κορεατική χερσόνησο και έθεσε την κατεύθυνση για τον «αγώνα κατά του εχθρού» και τους στόχους για την ενίσχυση της αμυντικής ισχύος και την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, αναφέρει το δημοσίευμα του βορειοκορεάτικου πρακτορείου.

Η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει φέτος αριθμό ρεκόρ πυραυλικών δοκιμών. Σε αυτές περιλαμβάνονται και διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, τους οποίες απαγορεύεται να δοκιμάζει βάσει των κυρώσεων του ΟΗΕ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: