Fiat Abarth: Η εντυπωσιακή παρουσία της μάρκας του Σκορπιού το 2022

To 2022 ήταν μια σημαντική χρονιά για τη μάρκα του Σκορπιού όχι μόνο γιατί ενίσχυσε το αποτύπωμα της στην παγκόσμια σκηνή αλλά γιατί είχε έντονη παρουσία στους αγώνες αλλά και στις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Στην Ευρώπη η αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού Abarth 500e εκτός από την είσοδο της μάρκας στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης, σηματοδοτεί και την επέκτασή της σε περισσότερες χώρες εκτός Ευρώπης.

Τα μονοθέσια της στη Formula 4 που εφοδιάζονται με τον κινητήρα Abarth T-Jet 1.4 των 180 ίππων κατέκτησαν σε αγώνες σε τρεις ηπείρους έξι πρωταθλήματα της.

Να προσθέσουμε ακόμη και μια τιμητική διάκριση γιατί στην πρώτη σαιζόν του θεσμού της Formula 4 στη Βραζιλία, το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας ανέλαβε το νέο Abarth Pulse.

Για τους Ιταλούς επικεφαλής της Abarth,το 2022 ήταν μια ιδιαίτερα δυναμική χρονιά. Η μάρκα του Σκορπιού εκτός από τη σημαντική παρουσία που είχε στις παγκόσμιες αγορές άνοιξε νέους δρόμους με την εμπλοκή της στους αγώνες. Φυσικά η ιστορία της Abarth είναι μεγάλη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το 2022 σε έξι θεσμούς της Formula 4 τα μονοθέσια Tatuus F4 T421 επέλεξαν να εφοδιάζονται με τον κινητήρα T-Jet της Abarth που αποδίδουν 180 ίππους. Και για όσους δεν γνωρίζουν οι κινητήρες αυτοί εφοδιάζουν τα μοντέλα παραγωγής της σειράς 695.

Σε Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Βραζιλία, αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο βρυχηθμός του κινητήρα της Abarth  δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 130 νεαρούς οδηγούς από 41 χώρες να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους αγώνες με μονοθέσια. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας, Τζώρτζης Μαρκογιάννης που αγωνίζεται στο θεσμό της Ιταλίας.

Η δυναμική παρουσία της Abarth το 2022 επιβεβαιώνεται όμως και με την παρουσίαση του νέου Abarth Pulse, ενός μοντέλου που σχεδιάστηκε ειδικά για την αγορά της Βραζιλίας και σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στη χώρα. Η αποκάλυψη του μοντέλου συνδυάστηκε ιδανικά με το εκεί Πρωτάθλημα της Formula 4, όπου το Abarth Pulse ανέλαβε το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Και θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό Abarth 500e  που με αυτό η μάρκα κάνει την εξηλεκτρισμένη κίνηση. Το δυναμικό μοντέλο αρχικά θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη, με το πλάνο να προβλέπει στη συνέχεια τη διάθεσή του  σε αγορές όπως εκείνες της Αυστραλίας, της Βραζιλίας του Ισραήλ, αλλά και της Ιαπωνίας, όπου η Abarth ήδη είναι εξαιρετικά δημοφιλής.

Μια λεπτομέρεια για το πόσο αγαπητό είναι το μοντέλο στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Από το σύνολο των πωλήσεων που αφορούν στο 500, το 40% αφορά στις εκδόσεις των σειρών 595/695 της Abarth.

 

Fiat Abarth: Η εντυπωσιακή παρουσία της μάρκας του Σκορπιού το 2022 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: