«Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τυχόν ζημιές από τον σεισμό»

Η ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε το λεκανοπέδιο την Παρασκευή (19/07) προκάλεσε ορισμένες ζημιές και φθορές σε διάφορα κτίρια του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου, Χρήστου Βρεττάκου, από την πρώτη στιγμή της σεισμικής δόνησης ο μηχανισμός ήταν σε επιφυλακή και προσπάθησε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν συνεργεία από μηχανικούς, που από την περασμένη Παρασκευή άρχισαν να ελέγχουν και να ενημερώνουν τους κατοίκους, για την ασφάλεια ή όχι των κτηρίων που υπέστησαν ζημιές. Παράλληλα, μέσα στο τριήμερο που προηγήθηκε πραγματοποιήθηκαν κλήσεις πολιτών για αυτοψία σε περίπου 400 οικοδομές.

Όπως σημειώνεται, μέχρι και απόψε το βράδυ τα συνεργεία του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα έχουν ανταποκριθεί σε όλες τις κλήσεις, μέχρι να ελεγχθεί και το τελευταίο σπίτι.

Η επίσημη πιστοποίηση των ζημιών, αλλά και η αποζημίωσή τους -αν γίνει- είναι υπόθεση του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Αττικής. Οι υπηρεσίες του δήμου μόνο ενημeρωτικά μπορούν να λειτουργήσουν, σημειώνεται.

«Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μηχανικούς και τους άλλους εργαζόμενους του δήμου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήταν από την πρώτη στιγμή παρόντες. Από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι τώρα, φαίνεται ότι δεν έχουμε ζημιές σε φέροντες οργανισμούς και ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.», πρόσθεσε ο κ. Βρεττάκος.

Και συμπλήρωσε: «Για τις όποιες ζημιές, έχουμε ήδη ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο για την επίσημη καταγραφή τους».

Υπενθυμίζεται ότι για όποιον/α δημότη επιθυμεί να αναφέρει φθορές, μπορεί να το κάνει στα τηλέφωνα 2132074600 και 2132074606.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: