Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Πόρτο Ράφτη για τη δημιουργία Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων


Να μην μετατραπεί το Μαρκόπουλο και ειδικότερα το Πόρτο Ράφτη σε «χαβούζα της Αττικής» ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν συνασπιστεί προκειμένου να αποτρέψουν την προοπτική να χύνονται τα απόνερα από τη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας – Παιανίας στην παραλία τους.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου στις επτά το απόγευμα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη προσκαλεί τα μέλη του και την τοπική κοινωνία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τη δημοτική αρχή υπό τον δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη σε συνεργασία με μια σειρά φορέων, στο σημείο του σούπερ μάρκετ Γέγος τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίρρησή μας στην απόφαση της ΕΥΔΑΠ για τη μεταφορά των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Παιανίας – Κορωπίου στη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς. Διαφωνούμε με την απόφαση της ΕΥΔΑΠ και ζητάμε να μην εφαρμοσθεί. Πρέπει ο δήμος Σαρωνικού να αποχετεύσει εντός των δικών του διοικητικών ορίων και όχι τα λύματα να έχουν αποδέκτη τη δική μας θαλάσσια περιοχή» σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη κ. Ιωακείμ Δημήτριος.

Θυμίζουμε ότι χθες ο δήμαρχος Μαρκόπουλου κ. Αλλαγιάννης είχε μιλήσει στο newsbeast για το πρόβλημα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν γίνεται να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Δίχως να έχουμε καμία ενημέρωση, χωρίς να μας ειδοποιήσει κανείς, τελικός αποδέκτης των λυμάτων του Κέντρου Επεξεργασίας, συνολικού κόστους ανέγερσης της τάξης των 133 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι η είσοδος του κόλπου του Πόρτο Ράφτη που ανήκει στο δήμο μας. Εμείς υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα λύματά του εντός των διοικητικών ορίων που κατέχει».

Διαβάστε ακόμη

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου: Όχι στη δημιουργία Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων

Αγανακτισμένη η τοπική κοινωνία στο Μαρκόπουλου για το σχέδιο που ανατρέπει τις ζωές τους

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: