Συνταγή για μουσακά για γυναίκες – νοικοκυρές που μπορούν και θέλουν να τα κάνουν όλα!

Συνταγή για μουσακά για γυναίκες   νοικοκυρές που μπορούν και θέλουν να τα κάνουν όλα!

Πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα στη ζωή μιας γυναίκας…
Από τότε μέχρι είμαστε τόσο ίδιες και τόσο διαφορετικές.
Η εξέλιξη αλλά και η παράδοση σε ένα σώμα και μία ψυχή. Της Ελληνίδας μάνας αλλά και της μοναδικής στον κόσμο Ελληνίδας νοικοκυράς…

Οι γυναίκες πια τα καταφέρνουμε όλα και όταν λέμε όλα εννοούμε ΌΛΑ… ΤΑ ΠΆΝΤΑ.

Μπαλέτο, κολυμβητήριο και ξένες γλώσσες μαζί με το σχολείο από νιάνιαρα, ενασχόληση με την τεχνολογία από κούνια -για να μη μας ξεφεύγει τίποτα- και μετά σπουδές και διασκέδαση στο φουλ, καριέρα, , παιδιά, σπίτι και χρόνος για φίλες, κουτσομπολάκια, , νύχια, γυμναστήρια, μασαζάκια και καταπολέμηση – πρόληψη και να μην ξεχάσω άνδρας – σύζυγος – εραστής – σύντροφος – (ξανά)εραστής, σε ένα μόλις 24ωρο από την πολυμηχανή – εύκολα και γρήγορα στο χώρο σας – ΓΥΝΑΊΚΑ!

Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν και επειδή η γυναικεία αλληλεγγύη ήταν και θα παραμείνει ψηλά στα ιδανικά μας, ορίστε μια συνταγή για μουσακά, παρόμοιο μ΄αυτόν της μαμάς του αλλά πόλυ καλύτερο φυσικά απ΄τα χεράκια μας, μοντέρνα και περιποιημένα με chic french mani!!!

Να σημειώσω ότι οι θερμίδες είναι λιγότερο από τις μισές του κλασικού greek mousaka και φυσικά ο χρόνος και λάτρα μειώνονται σημαντικά!

Συνταγη για 4-6 άτομα
2μελιτζάνες
2 κολοκύθια
2πατάτες
250 με 300 γραμμάρια κιμά
τα απαραίτητα και ότι προτιμά η καθεμιά για τον κιμά (κρεμμύδι, σκόρδο και οτι βότανο ή μπαχαρικό αγαπάτε)
Σάλτσα ντομάτας

Και για μπεσαμέλ
λίγο ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές αλέυρι
και γάλα συνήθως 1 1/2 λίτρο είναι οκ!
αυγά αν θελετε (εγώ δεν βάζω)

Και τα πράγματα είναι απλά: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λαδάκι, κρεμμυδάκι και μια σκελιδα σκόρδο και μόλις γυαλίσουν ρίχνουμε τον κιμά για τη γνωστή διαδικασία. Μεχρι να σωταριστεί ο κιμάς κόβουμαι τα λαχανικά σε κυβάκια όχι πολύ μικρά και όταν ο κιμάς πάρει το χρώμα που πρέπει, ρίχνουμε τα κυβάκια των λαχανικών και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου.
Τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και δεν ανησυχούμε για ατυχήματα.

Συνεχίζουμε με αλάτι πιπέρι λίγα μπαχαρικά για το παραδοσιακό (κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι) και την ντοματούλα σε όποια μορφή μας αρέσει (φρέσκια, πελτέ, κονκασέ..)

Σε 20 λεπτάκια σβήνουμε το μείγμα λαχανικά – κιμάς και το ρίνουμε στο ταψί.
Σημειώστε ότι δεν έχουμε βάλει έξτρα λάδια βούτυρα και άλλα λιπαρά..

Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε την κατσαρόλα και φάση δευτερη: Λίγο λαδάκι, λίγο αλεύρι και 3 λεπτάκια αναμονή να πάρει χρώμα το αλευράκι. Τέλος γάλα (ότι και όπως νά” ναι, δηλαδή πλήρες ή λαιτ, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο απ΄το ψυγείο) όλα γίνονται σούπερ.

Το δικό μυστικό επιτυχίας είναι πως ανακατεύοντας την μπεσαμελ μέχρι να πήξει με το σύρμα για τα αυγά δεν σβολιάζει ΠΟΤΕ..!

Η μπεσαμέλ στο ταψί λοιπόν και το φαγητό είναι έτοιμο, so simple!

Στο φούρνο για 30 λεπτάκια μέχρι να πάρει χρωματάκι λαχταριστό!

Φωτογραφία στο smart phone και αποστολή σε επαφή μωρό μου… Με κείμενο σήμερα θα σε περιποιηθώ μωρό μου, τα παιδιά έφαγαν ήδη και κοιμούνται, xxx!!!

Kαλή σας όρεξη σε άλλη μια μέρα γυναικείας επιτυχίας!!

Συνταγή για μουσακά για γυναίκες   νοικοκυρές που μπορούν και θέλουν να τα κάνουν όλα! Συνταγή για μουσακά για γυναίκες   νοικοκυρές που μπορούν και θέλουν να τα κάνουν όλα!

Συνταγή για μουσακά για γυναίκες   νοικοκυρές που μπορούν και θέλουν να τα κάνουν όλα!

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: