Συνταγή για κουλουράκια κανέλας

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

6 φλυτζάνια αλεύρι1 φλιτζάνι γάλα1 κουταλιά κανέλα5 γαρύφαλλα τριμμένα1 φλιτζάνι βούτυρο4 αυγά1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη2 κουταλάκια αμμωνία1 αυγό για το άλειμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώνετε το ένα τετράγωνο ταψί.

Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα γαρύφαλλα.

Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι. Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά.

Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία. Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη.

Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε.

Πλάθεται τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε.

Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Πηγή: news.gr

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: