Στουρνάρας σε ρόλο… Τόμσεν εισηγείται χαράτσι και το 2013

Στουρνάρας σε ρόλο... Τόμσεν εισηγείται χαράτσι και το 2013Ανοικτή παραμένει η διατήρηση του χαρατσιού της και για το 2013, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost o δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, το θέμα είναι αντικείμενο συζήτησης  και στην και με την τρόικα…
 Ο τεχνοκράτης κ. Στουρνάρας αποδεικνύει ότι συνεχίζει το του προκατόχου του χωρίς καμία παρέκκλιση και δισταγμό, τις δικές του καθυστερήσεις και αδυναμίες να τις φορτώνει στους πολίτες. Ξαφνικά και ενώ ξεκινούσε η σύνοδος κορυφής έριξε τη βόμβα για τη διατήρηση του χαρατσιού, συνομιλώντας με δημοσιογράφους σε μια κίνηση αψυχολόγητη, εκτός τόπου και χρόνου.

Ο πρωθυπουργός συνηθίζει να μην μιλάει για εσωτερικά θέματα όταν βρίσκεται στο εξωτερικό κάτι που «παραβίασε» ο Οικονομικών και με άκομψο τρόπο δημοσιοποίησε τη δική του εισήγηση δίνοντας την αίσθηση ότι είχε ληφθεί και η απόφαση.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε τη στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας σχετικά με τη δυνατότητα να δημιουργηθεί αποτελεσματικός μηχανισμός. Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ είναι αξιόπιστος, χωρίς να δείχνει την ίδια σιγουριά για αυτόν που θα αναλάμβανε την είσπραξη του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Η στάση του υπουργού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πληροφορίες που έδινε η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες ότι γίνεται προσπάθεια προκειμένου να πειστεί η τρόικα για το εισπρακτικό αποτέλεσμα του νέου ενιαίου φόρου.

Η θέση αυτή του κ. Στουρνάρα για παράταση το χαρατσιού βρίσκει αντίθετους τους κυβερνητικούς εταίρους, με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να το στηρίξουν.

Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να απαντήσει γιατί τόσο καιρό δεν προχώρησε σε επικαιροποίηση  του αρχείου Ε9 όπως προβλεπόταν από το φορολογικό νόμο;

Γιατί καθυστερεί την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που θα έπρεπε να έχει γίνει από το τέλος Φεβρουαρίου. Γιατί καθυστερεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων;

Ακόμα και αν το σενάριο διατήρησης του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του χρόνου να ήταν ηπιότερο, ο τρόπος που έγινε δείχνει πανικό και προχειρότητα.

Γιατί ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε τόσο απροετοίμαστος και εξέθεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση;
Γιατί τόσους μήνες δεν ετοίμασε τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που θα έπρεπε να ισχύσει από το 2013 όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση;

Γιατί ο μηχανισμός του Υπουργείου Οικονομικών δεν είναι έτοιμος;

Γιατί την ανικανότητα του υπουργού  να πληρώσουν και πάλι όσοι έχουν μικρές περιουσίες  με μεγαλύτερο φόρο από αυτόν που θα πλήρωναν με τον ενιαίο φόρων ακινήτων, όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός;

Μπορεί τις τελευταίες μέρες από την πλατεία Συντάγματος να έδειχναν τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη σαν το «μαύρο πρόβατο» της κυβέρνησης αλλά αποδείχτηκε η δική τους προχειρότητα που εκθέτει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο οποίος έχει πει «όχι άλλα μέτρα».

Η ανοχή για τον κ. Στουρνάρα τελείωσε, με ανεργία 30% και με μισθούς και συντάξεις στα τάρταρα δεν περισσεύει τίποτα, μόνο η οργή.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: