Στον εισαγγελέα ο Παπασταύρου για το μαύρο χρήμα στη λίστα Λαγκάρντ

Στον εισαγγελέα ο Παπασταύρου για το μαύρο χρήμα στη λίστα Λαγκάρντ

Ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση θα βρεθεί την Τετάρτη ο πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, ως ύποπτος για και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού είχε κληθεί να απολογηθεί τον Ιούλιο αλλά έλαβε προθεσμία για μετά τις 15 Αυγούστου.

Ο Παπασταύρου, όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC, ήταν ένας από τους μεγαλοκαταθέτες της Λίστας Λαγκάρντ με λογαριασμό 5.386.374 τον οποίο διατηρούσε από κοινού με τον πατέρα του – ο οποίος έχει πεθάνει- αλλά και τη μητέρα του, που επίσης κλήθηκε ενώπιον εισαγγελέα ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Η κλήτευση του Σταύρου Παπασταύρου στον οικονομικό εισαγγελέα μετά από περίπου 4 της, αποτελεί δικαίωση για τη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού.

Ο στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν ανάμεσα στα πολλά ονόματα καταθετών της Λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα, ο λογαριασμός που διατηρούσε άγγιζε περίπου τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό, ήταν στο λογαριασμό του Παπασταύρου το 2006, όταν ο Φαλτσιάνι παρέδωσε τα στοιχεία που πήρε από την ελβετική HSBC, στις γαλλικές αρχές.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο στο τεύχος 70 του HOT DOC, «ο λογαριασμός του Σταύρου Παπασταύρου με τα 5,5 περίπου εκατομμύρια, ήταν από τους πιο προκλητικούς για έλεγχο. Ο Παπασταύρου ήταν ένα δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα σύμβουλος του πρωθυπουργού, το ποσό που περιείχε ο λογαριασμός ήταν μεγάλο και παρά τις διαβεβαιώσεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή πως πρόκειται για δικά του , τα οποία διαχειρζόταν ο Παπασταύρου ως δικηγόρος του, συνδικαιούχοι του λογαριασμού ήταν οι υπερήλικες γονείς του. Ο του ήταν συνταξιούχος του ΟΤΕ όπως και η μητέρα του Φανή».

Γιατί λοιπόν ένας επιχειρηματίας ο οποίος δίνει τα του να τα διαχειριστεί ο δικηγόρος του, δέχεται να είναι συνδικαιούχοι των χρημάτων του οι υπέργηροι γονείς του Παπασταύρου;

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Παπασταύρου τον Ιούλιο – κατά την πρώτη κλήτευσή του από τον οικονομικό εισαγγελέα – επέλεξε να μην εμφανιστεί ο ίδιος αλλά ο δικηγόρος του.

 

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: