Στο «μικροσκόπιο» η φαρμακευτική δαπάνη των δημόσιων νοσοκομείων

Διακομματική συζήτηση για τη φαρμακευτική πολιτική στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

Με μια συνολική, διακομματική συζήτηση για το πεδίο του φαρμάκου -με σημεία αιχμής τη φαρμακευτική δαπάνη και την υπέρβαση της, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων, την διείσδυση των γενοσήμων φαρμάκων- συνεχίζει τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της η Πρωτοβουλία για την Υγεία, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΥ).

Η νέα εκδήλωση έχει θέμα «το φάρμακο αύριο» και έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 25 Απριλίου, ώρα 18.30, στο αμφιθέατρο της ΕΣΔΥ (λεωφόρος Αλεξάνδρας ), με ομιλητές που εκπροσωπούν όλους τους θεσμικούς φορείς του φαρμακευτικού πεδίου.

Εισηγητές θα ειναι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας (ΣΦΕΕ), κ. Παςχάλης Αποστολίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων και η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, κυρία Ζωή Δέδε.Παρεμβάσεις θα κάνουν οι κ.κ Σάκης Παπαδόπουλος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και Βασίλης Οικονόμου (βουλευτής ΝΔ και τομεάρχης υγειας) και η κυρία Ευη Χριστοφιλοπουλου (βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης).

Την συζήτηση θα συντονίζει ο πρώην γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγειας κ. Αντώνης Δημοπουλος και θα σχολιάζει ο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρώην γενικός γραμματέας Υγείας, κ. Νίκος Πολυζος.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: