Στο Danaon Cup ο Τσάβι Σαμπάτε!


Μία σπουδαία προσωπικότητα του παγκοσμίου χάντμπολ θα βρίσκεται στην Αργολίδα για να παρακολουθήσει από κοντά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων- Danaon Cup 2016, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 20-25 Ιουνίου.

Ο Iσπανός Τσάβι Σαμπάτε είναι η μεγάλη έκπληξη των διοργανωτών, αφού η παρουσία του στην χώρα μας αποτελεί μεγάλη τιμή, αλλά και ευκαιρία για το ελληνικό χάντμπολ.

Ο 39χρονος τεχνικός της δευτεραθλήτριας Ευρώπης Βέζπρεμ και της Εθνικής Ουγγαρίας θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου.

Ο Σαμπάτε αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής του Τσάμπιονς Λιγκ για την σεζόν 2015-2016 μετά την ψηφοφορία 80.000 φίλων του αθλήματος, ενώ συγκαταλέγεται στους καλύτερους νέους προπονητές του παγκοσμίου χάντμπολ!

Ανέλαβε την Βέζπρεμ τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον περασμένο Γενάρη, η διοίκηση της ομάδας, επιβραβεύοντας τον για την εξαιρετική σεζόν, του ανανέωσε το συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2017.

Ο Ισπανός οδήγησε την Βέζπρεμ στην κατάκτηση του νταμπλ, ενώ τον Μάρτιο ανέλαβε Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ουγγαρίας με στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας το 2017, η οποία περνάει μέσα από τα μπαράζ κόντρα στην Σερβία που θα πραγματοποιηθούν 10 και 15 Ιουνίου.

Οδήγησε την Ουγγρική ομάδα στον τελικό της Ευρώπης, έχοντας συνολικά 15 νίκες- 2 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες όλη την χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Στην διάρκεια της σεζόν η Βέζπρεμ σημείωσε εντυπωσιακές νίκες που έκαναν αίσθηση στην Ευρώπη, όπως αυτή με 28-20 επί της Παρί Σεν Ζερμέν που έχει μπάτζετ 17 εκατομμύρια ευρώ (!), ενώ στον ημιτελικό του Final 4 της Κολωνίας επικράτησε 31-28 της Κίελ από την Γερμανία.

Στον τελικό μετά από ένα φοβερό παιχνίδι που θα μείνει στην ιστορία, ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι με 39-38 από την Πολωνική Βίβε Κιέλτσε.


Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: