Στίβος: Η Πίρσον χάνει οριστικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Την οριστική απόσυρσή της από τις φετινές διοργανώσεις του στίβου γνωστοποίησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Σάλι Πίρσον, επικαλούμενη πρόβλημα τραυματισμού στον ιγνυακό τένοντα κατά την διάρκεια της προπόνησης. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η 29χρονη «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 100μ εμπόδια το 2012 στο Λονδίνο δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της τον Αύγουστο Στο Ρίο.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα και είμαι απογοητευμένη. Δυστυχώς θα χάσω τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω και είναι κάτι καταστροφικό για μένα που δεν θα μπορέσω να είμαι στο Ρίο για να υπερασπιστώ τον Ολυμπιακό τίτλο μου. Είναι μεγάλο ρίσκο να υποστώ μεγαλύτερη ζημιά στον τένοντα αν αγωνιστώ στο Ρίο», είπε η Πίρσον, που ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2011 στην Νταεγού, ενώ το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Η αθλήτρια από την Αυστραλία αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού τον τελευταίο χρόνο και φέτος ξεκίνησε από νωρίς τη σεζόν με τρεις αγώνες στην Ευρώπη, όπου όμως παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου σε σύγκριση με τις καλύτερες Αμερικανίδες αθλήτριες. Έτσι στις 13 Ιουνίου έκανε γνωστό ότι μαζί με τον προπονητή της κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα αποτελέσματα αυτά οφείλονταν κυρίως σε έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης.

Για το λόγο αυτό απέσυρε τη συμμετοχή της από το διεθνές μίτινγκ στίβου της Στοκχόλμης, στο οποίο επρόκειτο να συμμετάσχει και επέστρεψε στην Αυστραλία προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μάλιστα είχε δηλώσει τότε: «Δεν είμαι τραυματίας! Είμαι υγιής και ευτυχισμένη! Επέστρεψα σπίτι για να προπονηθώ μία επιπλέον εβδομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ελπίζω τα πράγματα να γίνουν πιο ξεκάθαρα τώρα».


Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: