Στις ΗΠΑ πωλούνται οι περισσότερες Bentley- Αύξηση πωλήσεων και στη Μεγάλη Βρετανία

Όταν μια εταιρία που τα αυτοκίνητα της πωλούνται από 260.000 ευρώ και άνω  και τα πιο ακριβά που ξεπερνούν τις  500.000 κατασκευάζονται μόνο κατόπιν παραγγελίας , έχουν αύξηση στις πωλήσεις τότε χαίρεσαι γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αγαπούν το καλό αυτοκίνητο αλλά ταυτόχρονα έχουν και χρήματα για να το συντηρήσουν. Γιατί το ετήσιο σέρβις μιας Bentley κοστίζει γύρω στις 12.000 ευρώ.

Το 2016 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας ( Bentley Motors)  παρέδωσε 11.023 αυτοκίνητα . Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα ιστορικά υψηλό ρεκόρ και την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με τις πωλήσεις της μάρκας να ξεπερνούν τις 10.000 μονάδες. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 9% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2015 (10.100 αυτοκίνητα).

Οι ΗΠΑ αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά της Bentley, με την Ευρώπη και την Αγγλία να εμφανίζουν και οι δύο αύξηση. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία έπαιξε και η μεγάλη ζήτηση της Bentley Bentayga, η οποία τοποθετήθηκε σε όλες τις αγορές παγκοσμίως.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley, Wolfgang Dürheimer, δήλωσε: “Οι υψηλές επιδόσεις των πρόσφατων ετών, συνεχίστηκαν και το 2016, μία χρονιά νέων μοντέλων, επενδύσεων και πρωτοφανούς ζήτησης. Παρουσιάσαμε το πρώτο στον κόσμο luxury SUV, την Bentayga, ανοίξαμε την πρώτη μονάδα επέκτασης του τμήματος R&D και καθορίσαμε τις φιλοδοξίες μας σε ότι αφορά τη δυναμική στον τομέα των επενδύσεων στο εργοστάσιο του Crewe, UK. Στοχεύοντας στο μέλλον, οι προσπάθειές μας θα εστιαστούν στη συνέχιση των επενδύσεων σε νέα πρωτοποριακά μοντέλα πολυτελείας, καινοτόμες τεχνολογίες,  καθώς  και  στο  να  διαδραματίσουμε  κυρίαρχο  ρόλο  στον προσδιορισμό της πολυτελούς μετακίνησης του μέλλοντος.”

Το μέλος του ΔΣ, και επικεφαλής των πωλήσεων, Marketing και After sales, Dr. Andreas Offermann, δήλωσε: “Η παγκόσμια επιτυχία των πωλήσεών μας, καταδεικνύει την υπεροχή της μάρκας και των προϊόντων μας. Το 2016 λανσάραμε συνολικά έξι εκδόσεις νέων μοντέλων και ενισχύσαμε την παγκόσμια παρουσία μας προσθέτοντας 18 νέους συνεργάτες, φτάνοντας το συνολικό αριθμό των συνεργατών μας στους 210, σε 59 αγορές. Μπορούμε να μεταφέρουμε αυτό το υψηλό επίπεδο επένδυσης και τη δέσμευση των εμπόρων — συνεργατών μας και στο 2017 και να ξεκινήσουμε τη χρονιά με ιδιαίτερα θετικό τρόπο.”

Πρώτη σε πωλήσεις αγορά για τη μάρκα το 2016, αναδείχθηκε η Αμερική, στην οποία οι πωλήσεις έκλεισαν στα 2.792 αυτοκίνητα, σε σχέση με τα 2.864 του 2015. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με το 25% των πωλήσεων της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το λανσάρισμα της Bentayga στην αγορά της Αμερικής, το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αποτέλεσε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων για μία περίοδο 6 μηνών.

Οι πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 56% με 2.676 αυτοκίνητα σε σχέση με τα 1.695 του 2015. Η μητρική αγορά της Bentley, η Αγγλία, συνέχισε την πολύ καλή της πορεία, αποτελώντας την 3η καλύτερη αγορά παγκοσμίως, με τις πωλήσεις των 1.692 αυτοκινήτων να εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 16% σε σχέση με τα 1.457 του 2015.

 

 

 

 

Στις ΗΠΑ πωλούνται οι περισσότερες Bentley- Αύξηση πωλήσεων και στη Μεγάλη Βρετανία

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: