Στα 480 εκατ. η προσφορά της ΤΕΡΝΑ-GMR για τη διαχείριση του αεροδρομίου Καστελίου

Η προσφορά της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ — GMR για την κατασκευή και διαχείριση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου κινείται στα 480 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ικανοποίηση των στελεχών του υπουργείου Υποδομών, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη προσφορά είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη των 850 εκατ. ευρώ που αρχικά προϋπολογιζόταν.

Σημειώνεται ότι το Δημόσιο μπορεί να έχει αυξημένο ποσοστό, όπως ακριβώς επιδίωξε από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, επειδή στην οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας δεν προβλέπει δανεισμό. Έτσι, υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με τις απαιτήσεις της Eurostat για τη συμμετοχή του Δημοσίου σε συμβάσεις παραχώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών, τα τέλη του αεροδρομίου  θα κινούνται κοντά στα 20 ευρώ με προοπτική να περιοριστούν σταδιακά στα επίπεδα κοντά στα 17 ευρώ ανά επιβάτη.

Από τη στιγμή που το υπουργείο εγκρίνει την προσφορά, ξεκινά άμεσα η προσυμβατική περίοδος όπου η σύμβαση θα πρέπει να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και μετά να πέσουν οι υπογραφές προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος που εκτιμάται σε περίπου πέντε χρόνια.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: