Σου «κόβουν» την  ανάσα οι προσπάθειες που κάνουν οι εθελοντές  στο 2ο επεισόδιο των «Lifesavers»

Για να πηδήξεις στα παγωμένα νερά δύσκολα το αποφασίζεις. Όμως για να σώσεις μια ζωή δεν σκέφτεσαι τα παγωμένα νερά και …βουτάς.

Το σενάριο του 2ου επεισοδίου με τίτλο «Σώζοντας ζωές στο νερό» ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε από ένα πραγματικό γεγονός. Ο  Martin Srahulek το 2001 ανησυχούσε όταν ξεκίνησε τις εργασίες στην όμορφη τεχνητή λίμνη Nové Mlýny στην Τσεχία. Δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες και οι εργασίες γίνονταν στα παγωμένα νερά της λίμνης. Του είχε γίνει έμμονη ιδέα. Τι θα γινόταν αν κάποιος έχανε την ισορροπία του και έπεφτε στη λίμνη. Χρειαζόταν μια ομάδα από έμπειρους κολυμβητές που θα έπαιζαν το ρόλο του ναυαγοσώστη. Για να έχει το κεφάλι του ήσυχο μαζί με μερικούς φίλους ανέλαβε να συγκροτήσει μια ομάδα ασφαλείας. Κατάφερε να έχει 12 ενεργά μέλη και 50 εθελοντές. Τότε την ομάδα αυτή την ονόμασε «Ομάδα Διάσωσης Υδάτων της Nové Mlýny».

Είκοσι χρόνια μετά το τόλμημα του Martin Srahulek επαναλαμβάνεται αλλά κάπως διαφορετικά.

Το δεύτερο βίντεο της σειράς “Lifesavers” της Ford ακολουθεί τον Martin, ο οποίος εργάζεται ως προσωπικό ασθενοφόρου πλήρους απασχόλησης.

Παρουσιάζει την αφοσίωση του ίδιου και της ομάδας εθελοντών του στην προστασία των επισκεπτών της Nové Mlýny. Ανάμεσα στα καθήκοντά τους είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας σε ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται περίπου δέκα φορές το χρόνο.

Μπορεί τα νερά συχνά να φαίνονται ήρεμα, όμως  γρήγορα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Τότε δοκιμάζονται οι ικανότητες των διασωστών.

Το πρώτο γύρισμα έγινε σ τη Βαλένθια της Ισπανίας και θέμα είχε μια διασώστρια που ήταν πλήρωμα ενός ασθενοφόρου.

Το δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου δείχνει μια Ομάδα Διάσωσης Νερού (Nové Mlýny Water) που στη διάθεση της έχει πέντε Ford Ranger.

Από τη μια στο βίντεο φαίνεται η αυτοθυσία των ανθρώπων αυτών που αποτελούν την ομάδα διάσωσης και από την άλλη φαίνονται οι δυνατότητες που έχουν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα της Ford. Αξιοπιστία, αντοχή και απεριόριστες δυνατότητες, ακόμη και όταν γίνεται ρυμούλκηση  μέσα από το νερό.

Η σειρά “Lifesavers” αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διασώστες στην Ευρώπη και το θάρρος και την δύναμη που τους κινητοποιεί για να τις ξεπεράσουν.

Το τρίτο επεισόδιο γυρίσθηκε στις 12 Ιουλίου 2021 στο όρος Derby στη Μεγάλη Βρετανία.

Σου «κόβουν» την  ανάσα οι προσπάθειες που κάνουν οι εθελοντές  στο 2ο επεισόδιο των «Lifesavers» gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: