Σημαία εκκίνησης για το EKO Rally Acropolis –Τι πρέπει να ξέρουν όσοι βρεθούν στις Ε.Δ

Ρεπορταζ : Αλέξης Σφαέλος

Σε λιγότερο από 24 ώρες δίνεται η εκκίνηση του EKO Rally Acropolis, που επέστρεψε στη χώρα μας μετά από απουσία 8 ετών.

Το πρώτο πλήρωμα ξεκινάει κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης στις 17.30 (9 Σεπτεμβρίου 2021). Και μισή ώρα αργότερα για πρώτη φορά στο χρονικά των αγώνων αυτοκινήτων θα γίνει ειδική διαδρομή στο Κέντρο της  πρωτεύουσας. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη για μια διαδρομή περίπου ενός χιλιομέτρου.

Η αστυνομία για λόγους ασφαλείας δεν θα επιτρέψει να πλησιάσουν θεατές. Όμως αυτή την ειδική διαδρομή θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε από την τηλεόρασή σας αφού η Cosmote θα την μεταδώσει ζωντανά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μετά την ειδική  «COSMOTE 5G Athens Stage»  τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν στο παρκ φερμέ στο κέντρο του αγώνα στη Λαμία.

Την επομένη ημέρα όμως (Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου) αρχίζει ο πραγματικός αγώνας, που είναι εξαιρετικά δύσκολος ,ειδικά για τα πληρώματα που δεν υποστηρίζονται από τις μεγάλες ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών.

Μετά από τόσα χρόνια απουσίας της Ελλάδος από το Π.Π.Ρ είναι λογικό αυτή τη φορά να γεμίσουν οι ειδικές διαδρομές από θεατές που θέλουν να δουν από κοντά τα «αστέρια» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές  σε όσους πάρετε τα βουνά και τα λαγκάδια για να φτάσετε στις ειδικές διαδρομές.

Ο προγραμματισμός μαζί με τη σωστή ενημέρωση είναι πολύ σημαντικός. Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε τις ειδικές διαδρομές  που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ώρες διέλευσης των αυτοκινήτων διακόπτεται τρεις  ώρες πριν από την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού. Αν για παράδειγμα μια ειδική ξεκινάει στις 10.03 το πρωί εσείς θα πρέπει να έχετε φτάσει νωρίτερα από τις 07.03

Κάποιοι το συνδυάζουν  με πικ νικ και το γιορτάζουν διαφορετικά. Κάποιοι άλλοι που θέλουν να δουν τους γρήγορους οδηγούς και μετά να μετακινηθούν σε κάποια άλλη ειδική διαδρομή έχουν επιλέξει κάποιους ενδιάμεσους χωματόδρομους, τις λεγόμενες «κοπάνες» και μόλις περάσουν τα πρώτα 20 αυτοκίνητα  φεύγουν για κάποια άλλη ειδική διαδρομή.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι στις περισσότερες «κοπάνες» οι δρόμοι δεν είναι καλοί και θα πρέπει να έχετε αυτοκίνητα 4Χ4 η αγροτικά.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι ο καιρός. Προσοχή μην ξεγελασθείτε. Γιατί μπορεί να φεύγετε από το σπίτι σας με 20 βαθμούς θερμοκρασία και στο βουνό θα δείτε το θερμόμετρο στους 9 βαθμούς. Πάρτε οπωσδήποτε μπουφάν αλλά και μια ομπρέλα η αδιάβροχο. Σε κάποιες από τις ειδικές διαδρομές μπορεί να βρέχει.

Άλλος θα είναι ο καιρός στο Σύνταγμα, άλλος στους Βωξίτες  και άλλος στην ειδική του Ταρζαν που βρίσκεται κοντά στη Φουρνά της Ευρυτανίας, μέσα στα έλατα , στις νοτιοδυτικές παρυφές των Αγράφων.

Μπουφάν, αδιάβροχο, μερικά νερά και κανένα σάντουιτς στην τσάντα είναι τα απαραίτητα εφόδια για να μην ταλαιπωρηθείτε. Οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας καπέλο και μαντήλι στο πρόσωπο για να προφυλαχθείτε από την άφθονη σκόνη που θα πέφτει πάνω σας στο πέρασμα των αγωνιστικών.

Σημαία εκκίνησης για το EKO Rally Acropolis –Τι πρέπει να ξέρουν όσοι βρεθούν στις Ε.Δ gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: