Σφοδρή κακοκαιρία: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι! (Photos & Video)

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες ώρες ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μάλιστα εστάλη άμεσα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το αίτημα για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Τα προβλήματα επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του Δήμου και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Κλείνοντας, τόνισε πως η Πολιτική Προστασία με όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή από την αρχή των έκτακτων καιρικών φαινομένων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και σε συνεργασία με τους Δήμους επεμβαίνουν όπου χρειάζεται.

Στο Μεσολόγγι πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα από την καταρρακτώδη βροχή, ενώ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

youweekly.gr-Koinwnia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: