Σeξ μετά το γυμναστήριο- Έτσι θα εκτοξεύσεις τη λιμπιντό σου!

Από την Έλλη Μαραγκάκη

Είναι γνωστό ότι η γυμναστική έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας. Ενισχύει την καλή υγεία, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, σμιλεύει το σώμα. Δεν είναι απλά μια ασχολία, αλλά τρόπος ζωής. Νέες έρευνες όμως αποδεικνύουν ότι υπάρχουν μερικοί ακόμη πολύ σημαντικοί λόγοι για να μην την παραλείψεις, αν θέλεις να έρχεσαι σε οργασμό κάθε… μα κάθε φορά!

Έχει υπέροχη αίσθηση!
Η γυμναστική ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης, που με τη σειρά της εκτοξεύει την ερωτική επιθυμία στα ύψη. Επίσης, η κυκλοφορία του αίματος γίνεται καλύτερα, με αποτέλεσμα η κλειτορίδα και ο κόλπος να γίνονται ακόμα πιο ευαίσθητα σε κάθε άγγιγμα. Έτσι, απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο το .

Αισθάνεσαι ακόμα πιο καλά
Χάρη στην αύξηση της τεστοστερόνης, εκπέμπεις αυτοπεποίθηση. Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε πολύ καλά με το σώμα μας μετά την άσκηση. Έτσι, το σeξ αποκτά νέα διάσταση μετά το , αφού είμαστε σίγουροι ότι δείχνουμε ωραίοι.

Ανεβάζει τη θερμοκρασία
Ύστερα από μια έντονη αερόβια άσκηση οι παλμοί της καρδιάς είναι ανεβασμένοι. Όσο περισσότερη ώρα μπορείς να τους κρατήσεις σε υψηλούς ρυθμούς, τόσο θα συνεχίσεις να καις θερμίδες. Μπόνους… κάνοντας σeξ μπορείς να χάσεις… ευχάριστα έως και 150 θερμίδες!

Είσαι «ανεβασμένη»
Οι ενδορφίνες σου είναι έτσι κι αλλιώς ανεβασμένες λόγω της γυμναστικής. Κάνοντας όμως σeξ μετά την προπόνηση παρατείνεις σημαντικά το αίσθημα της ευφορίας.

4,5% αυξάνεται το ετήσιο εισόδημα σε εκείνους που κάνουν σeξ 2-3 φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν λιγότερο. Εκείνοι που έρχονται σε επαφή με τον σύντροφό τους συχνά τείνουν να είναι πιο υγιείς και λιγότερο αγχωμένοι, γεγονός που ενισχύει την εργασιακή τους απόδοση.

Αυτά που τρώω μπορούν να καθορίσουν τη λίμπιντό μου;
Φυσικά! Η διατροφή που ακολουθείς έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σeξουαλική σου υγεία. Οι τροφές που κάνουν καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα (όπως είναι η μεσογειακή διατροφή) βοηθούν και στην ενίσχυση της επιθυμίας για σeξ. Αυτό συμβαίνει γιατί η σωστή λειτουργία της καρδιάς ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και επομένως και στον κόλπο σου. Το ίδιο συμβαίνει και με το κόκκινο κρασί. Ένα με δύο ποτηράκια μπορούν να μειώσουν τις αναστολές και να ενισχύσουν τη λίμπιντό σου. Επίσης, η σοκολάτα και τα οστρακοειδή είναι αφροδισιακά! Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, που ενισχύει την παραγωγή τεστοστερόνης. Το ίδιο συμβαίνει και με τα γαλακτοκομικά, το μοσχάρι και τα καρύδια.
Όμως χρειάζεται προσοχή, αφού υπάρχουν τροφές που ρίχνουν τη λίμπιντό σου. Αυτές είναι τα λιπαρά, η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες.

1 με 2 είναι ο αριθμός των μήλων που πρέπει να καταναλώνεις την ημέρα, αν θέλεις να ενισχύσεις την επιθυμία σου για σeξ και να αυξήσεις τις πιθανότητες για οργασμό. Τα μήλα περιέχουν φλοριτζίνη, ένα οιστρογόνο που εκτοξεύει τη σeξουαλική σου επιθυμία.

Τέλεια προπόνηση, τέλειος οργασμός!
Και όμως, η γυμναστική έχει πολλά περισσότερα οφέλη από όσα φαντάζεσαι! Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη σeξουαλική διέγερση. Όταν γuμνάζεις τον κορμό σου, δυναμώνεις παράλληλα τους μύες της πυελικής χώρας (είναι εκείνοι που ενεργοποιούνται όταν βρίσκεσαι σε σeξουαλική διέγερση και συσπώνται όταν έρχεσαι σε οργασμό). Γι’ αυτό μην αμελείς τις ασκήσεις για τους κοιλιακούς κάθε φορά που πας γυμναστήριο.

Tip:
Με αυτήν την άσκηση θα αποκτήσεις τέλειους κοιλιακούς…
Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα και τις μύτες των ποδιών σου ελαφρώς προς τα έξω. Κράτα τη μέση σου κολλημένη στο πάτωμα και τα χέρια δίπλα στον κορμό σου. Σήκωσε και τα δύο πόδια μέχρι να είναι κάθετα με το έδαφος. Στη συνέχεια προσπάθησε να τα χαμηλώσεις μέχρι να έχουν κλίση 45°, χωρίς να ανασηκωθεί η μέση σου. Μείνε ακίνητη και μέτρα μέχρι το 10, στη συνέχεια σήκωσέ τα πόδια και πάλι πάνω. Επανάλαβε για 10-12 φορές.

Μπορεί η κατανάλωση ζάχαρης να δημιουργήσει γυναικολογικά προβλήματα;
Ναι! Κάνοντας αλόγιστη κατανάλωση ζάχαρης , όπως στις ποσότητες που βρίσκουμε στα μπισκότα, τα γλυκά ή τα κέικ, ακόμα και στο αλεύρι, μπορεί να κάνει το Ph του κόλπου σου λιγότερο όξινο, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ικανότητά του να πολεμά τα βακτήρια που δημιουργούν λοιμώξεις. Επιπλέον, αυτά τα μικρόβια τρέφονται από τη ζάχαρη, έτσι, όσο τα τροφοδοτείς, τόσο δυνατότερα γίνονται.
Εκείνο που μπορείς να κάνεις, εκτός από το να περιορίσεις τη ζάχαρη, είναι να τρως περισσότερα προβιοτικά, όπως γιαούρτι ή κεφίρ, αφού ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις λοιμώξεις.

loading…

youweekly.gr-sexy

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: