Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Έφτασε το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας

Το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της βόρειας Συρίας πέρασε σήμερα το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ Χάουα, επεσήμανε αξιωματούχος.

Ο ανταποκριτής του AFP είδε έξι φορτηγά, τα οποία μεταφέρουν κυρίως σκηνές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, να εισέρχεται στο συριακό έδαφος από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Μάζεν Αλούχ, αξιωματούχο στο συνοριακό πέρασμα, πρόκειται για βοήθεια η οποία αναμενόταν πριν από τον σεισμό της Δευτέρας.

Λίγο νωρίτερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Γκαίρ Πέντερσεν είχε δηλώσει ότι οι Σύροι που έχουν πληγεί από τον φονικό σεισμό έχουν ανάγκη “περισσότερα από τα πάντα” σε ό,τι αφορά τη βοήθεια.

“Έχουμε ανάγκη από ζωτικής σημασίας βοήθεια”, είχε τονίσει ο Πέντερσεν μιλώντας στους δημοσιογράφους από τη Γενεύη, “Την έχουν απελπισμένα ανάγκη άμαχοι όπου κι αν βρίσκονται, ανεξαρτήτως συνόρων και ορίων. Την έχουμε άμεσα ανάγκη μέσω των πιο γρήγορων, πιο άμεσων και πιο αποτελεσματικών οδών”.

“Λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε ανθρωπιστική βοήθεια” από το Μπαμπ αλ Χάουα, είχε σημειώσει ο ίδιος, ζητώντας “να μην πολιτικοποιηθεί” η παροχή βοήθειας στον συριακό λαό, ώστε να φτάσει εκεί που την έχουν περισσότερο ανάγκη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: