Σεισμός Τουρκία – Συρία: «Ήταν σαν να έβαζες δυναμίτη στα κτίρια για να τα ανατινάξεις» – Πάνω από 12.000 νεκροί

Στην άνιση μάχη με το χρόνο για τη διάσωση κι άλλων επιζώντων στα ερείπια των χιλιάδων κατεστραμμένων κτιρίων είναι για τρίτο 24ωρο τα τουρκικά και τα ξένα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία και τη Συρία.

Εν μέσω παγετού, τα συνεργεία από το εξωτερικό όλο και αυξάνονται, και «θαύματα» καταγράφονται κάθε ώρα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, με την ανάσυρση επιζώντων από τα συντρίμμια.

«Ο σεισμός στην Τουρκία κυριολεκτικά τίναξε στον αέρα τα κτίρια, όπως ακριβώς όταν ανατινάσσονται για να κατεδαφιστούν» ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Παναγιώτης Καρύδης, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης.


Εξηγώντας γιατί έπεσαν κάποια κτίρια και άλλα άντεξαν, ενώ ήταν ίδιες κατασκευές από τον ίδιο εργολάβο, με τον ίδιο μηχανικό, επανέλαβε ότι οφείλεται στην «αρμονική κατάρρευση», δηλαδή στο πώς κινείται το έδαφος από το σεισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα κτίρια στη γειτονική Τουρκία έχουν ομοιότητες με τις ελληνικές κατασκευές ο κ. Καρύδης απάντησε: «η εντύπωση που έχω είναι ότι μοιάζουν με τα κτίρια της Αλβανίας. Παλιά κτίρια, κακά υλικά, κακή σύνθεση, ασυντήρητα και με προσθήκες».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: