Ο στρατός των ΗΠΑ συνέλαβε τρία μέλη του ISIS στη Συρία

Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αιχμαλώτισαν τρία μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια επιδρομής που διεξήγαγαν στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το αμερικανικό μεικτό διοικητήριο το οποίο είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (USCENTCOM).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν αρμόδιος για την τροφοδοσία της οργάνωσης και πρόσωπο που διαδραμάτιζε ρόλο ενδιάμεσου του ISIS, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. Το τρίτο πρόσωπο αναφέρεται πως είναι «συνεργάτης» των τζιχαντιστών.

Άμαχος τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εφόδου, που έγινε προχθές Σάββατο από χερσαίες δυνάμεις και μονάδες αερομεταφερόμενες με ελικόπτερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά την ήττα του ISIS στη Συρία το 2019, ο διεθνής συνασπισμός υπό την Ουάσιγκτον διεξάγει συχνά επιχειρήσεις εναντίον φερόμενων ως μελών της οργάνωσης.

Ενώ εκατοντάδες αμερικανοί στρατιώτες, ανεπτυγμένοι στη βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, συνεχίζουν να πολεμούν στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ, με κυρίαρχο στοιχείο τους Κούρδους) και να βάζουν στο στόχαστρο μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Το 2022, δυο ηγέτες της τζιχαντιστικής οργάνωσης σκοτώθηκαν, ο ένας τον Φεβρουάριο από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ο άλλος από πρώην αντάρτες υποστηριζόμενους από το καθεστώς στη Ντεράα (νότια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: