Sebastien Loeb και Isabelle Galmiche κέρδισαν το Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο Γάλλος οδηγός της M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM κέρδισε με το υβριδικό Puma στο photo finish το Μόντε Κάρλο 2022. Η μεγάλη ανατροπή ήρθε στην τελευταία ειδική διαδρομή.


Sebastien Loeb — Isabelle Galmiche

Sebastien Ogier- Benjamin Veillas

Ο Ogier θα μπορούσε να ήταν αυτός ο νικητής του αγώνα. Όμως οι κριτές τον τιμώρησαν με δέκα δευτερόλεπτα ποινή για γρήγορο ξεκίνημα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Ogier ήταν μπροστά 30 δευτερόλεπτα από τον Loeb. Στην προτελευταία ειδική διαδρομή έφτασε «λαβωμένος» στον τερματισμό


Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 N Rally1,

της ειδικής με ένα τρυπημένο λάστιχο. Έχασε 34 δευτερόλεπτα από το κλατάρισμα και είδε τους κόπους  τεσσάρων ημερών να χάνονται. Από αυτή την ατυχία βρέθηκε 9.5΄΄ πίσω από τον Loeb .

Αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό. Οι κριτές που ήταν στην τελευταία ειδική διαδρομή τον τιμώρησαν με 10 δευτερόλεπτα ποινή για γρήγορη εκκίνηση από την  προβλεπόμενη (jumb-start). Και έτσι η διαφορά που είχε με τον Loeb από 9.5 έγιναν 19.5’’. Ήταν αδύνατον να καλυφθούν στα 14.26 χλμ. της Ειδικής Διαδρομής,

Το δίδυμο Sebastien Loeb — Isabelle Galmiche κέρδισαν το Μόντε Κάρλο του 2022 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ogier περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή (Toyota). Στην 3η θέση με 1 λεπτό και 19,3 δευτερόλεπτα πίσω, τερμάτισε ο Ο Ιρλανδός Craig Breen με ένα άλλο Puma. Ο φοβερός Kalle Rovanperä με GR Yaris κέρδισε το Wolf Power Stage και πρόσθεσε πέντε βαθμούς στη βαθμολογία του. Ο Elfyn Evans με GR Yaris κέρδισε τέσσερις βαθμούς . Ο Τhierry Neuville με Hyundai κέρδισε τρείς βαθμούς ενώ ο Loeb  εξασφάλισε δύο βαθμούς στην τέταρτη θέση και ο Ogier κέρδισε έναν στην 5η θέση. Όλα αυτά στην Power Stage.

Τελική κατάταξη

Ο Σεβαστιεν Loeb και η Isabelle Galmiche ανέβασαν στη ράμπα του τερματισμού πρώτο το Ford Puma Rally1. Ο Leob αν και χαρούμενος ήταν αρκετά κουρασμένος. Ας μην ξεχνάμε ότι 15 ημέρες πριν έτρεχε στου μαραθώνιο του Ντακάρ. Χαρούμενη ήταν και η Isabelle Galmiche που έτρεχε για πρώτη φορά δίπλα στο Γάλλο και ήταν η πρώτη της νίκη σε αγώνα του WRC.Ο  Loeb έφτασε στις 8 νίκες στο συγκεκριμένο αγώνα.

Στην 3η θέση της γενικής , πίσω από τον Ogier, τερμάτισαν οι Breen-Nagle με Ford M-Sport. Στην 4η θέση τερμάτισε ο νεαρός Kalle Rovanpera με Tyota Yaris GR.

Η βαθμολογία μετά τον πρώτο αγώνα

Ο Thierry  Neuville με συνοδηγό τον Wydaeghe μπορεί να μην το είπε αλλά εύκολα μπορούμε να μεταφράσουμε ότι η ομάδα της Hyundai δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη.

Ο Βέλγος στον τερματισμό δήλωσε: «Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα».

Είναι σίγουρο ότι τα Hyundai i20 Rally1 δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένα για τις χιονισμένες ειδικές διαδρομές. Η έξοδος των Τanak-Jarveoja αλλά και οι αναθυμιάσεις στο αυτοκίνητο των Solberg-Edmondson, έφεραν άλλα δυο εργασιακά εκτός μάχης.

Οι Mikkelsen-Eriksen (Skoda Fabia Evo Rally2) πήραν τη νίκη στο WRC2 με δεύτερους τους ανερχόμενου Τσέχους Cais-Tesinsky (Ford Fiesta Rally2) και τρίτους τους Gryazin-Aleksandrov (Skoda Fabia Evo Rally2).

Η βαθμολογία στους κατασκευαστές

Ο επόμενος αγώνας του WRC θα γίνει στις  24 Φεβρουαρίου στο Σουηδία.

 

Sebastien Loeb και Isabelle Galmiche κέρδισαν το Ράλι Μόντε Κάρλο gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: