Σε προεκλογικό συναγερμό η Κουμουνδούρου

Σε προεκλογικό συναγερμό η Κουμουνδούρου

Σε προεκλογικό συναγερμό η Κουμουνδούρου

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για κινδυνολογικό τυχοδιωκτισμό εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά, σε μία ύστατη προσπάθειά του να αποφύγει τις εκλογές.

Ειδικά για το ενδεχόμενο να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στην Κουμουνδούρου σχολίασαν ότι στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός απάντησε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όσους βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν ήδη ότι θα ψηφίσουν παρών σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή υπερψηφίσει τον Σταύρο Δήμα.

Τους ζητά, μάλιστα, όχι μόνο να μην ψηφίσουν παρών, αλλά να βρουν έναν λόγο παραπάνω για να υπερψηφίσουν και αυτοί. Φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο!, σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συντάκτες της καλούν αφενός τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα να προχωρήσει σε νέα τοποθέτηση επί του θέματος, αφετέρου τα κόμματα και τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κάνουν το ίδιο.

Παρατηρώντας λέξη προς λέξη όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΝΕΡΙΤ, στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι επί της ουσίας επιχαίρει για το ότι κατέστησε την χώρα μας συνώνυμο της ανθρωπιστικής κρίσης και διέλυσε την οικονομία της.

Το μόνο που έχει να αντιτάξει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση του μνημονίου και την υλοποίηση των μέτρων Χαρδούβελη, λένε, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως αντίθετη με το Σύνταγμα τη στάση όσων δεν ψηφίσουν υπέρ του κ. Δήμα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν και σε όσα είπε για την υπόθεση του κουμπαρά.

Αντί να σιωπά, με τα όσα έγιναν γνωστά με την ομολογημένη απόπειρα δωροδοκίας, επανέρχεται με θρασύτητα επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ίδιος με τις δηλώσεις του δεν διευκόλυνε να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση, λένε.

Στεκόμενοι δε, σε όσα είπε ο πρωθυπουργός περί αυτοπαραίτησης της κυβέρνησης που του ζητήθηκε, τον καλούν να κατονομάσει άμεσα ποιοι έκαναν κάτι τέτοιο και να μην αφήνει σκιές για παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων.

Όσο για τις αναφορές του στις εκλογές, παρατηρούν αλλαγή στάσης εκ μέρους του, όταν μέχρι χτες έλεγε ότι οι εκλογές είναι αβεβαιότητα και σήμερα, παραδέχεται ότι οι εκλογές βάζουν τέρμα στην αβεβαιότητα.

Είναι το μόνο, λένε, στο οποίο συμφωνούν μαζί του, προεξοφλώντας, ενόψει εκλογών τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική της υποτέλειας στα μνημόνια, θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που προκαλεί η εμμονή του κου Σαμαρά με την εξουσία, λένε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ οι προετοιμασίες για τις εκλογές είναι πυρετώδεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, Σάββατο, σε σειρά συσκέψεων που έλαβαν χώρα στην Κουμουνδούρου, ετέθησαν πολλά θέματα για την επόμενη μέρα, με το βάρος τώρα να πέφτει κυρίως στον τρόπο διαπραγμάτευσης μίας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρά στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή, για την οποία προεξοφλούν ότι δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι όσα γράφει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην σημερινή Αυγή της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τη δύναμή του από τη στήριξη μίας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, σημειώνει ότι η εκλογική του νίκη θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου.

Τονίζει, όμως, ότι η εθνική αυτή προσπάθεια θα έχει και διεθνές αντίκτυπο, κάνοντας λόγο για το άνοιγμα του δρόμου μίας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Περιγράφοντας στην πραγματικότητα τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας μιλά για την υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση.

Προαναγγέλλει τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στο λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, καθώς και τις επιδιώξεις του για ευρύτερες συναινέσεις, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του και για το θέμα των συμμαχιών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού, λέει, κάνοντας παράλληλα λόγο για τη συγκρότηση μίας πλατιάς εκλογικής συμμαχίας σε ισχυρές προγραμματικές βάσεις.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: