Σε κλάματα ξέσπασε η Ισινμπάγεβα μπροστά στον Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)


Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ Γελένα Ισινμπάγεβα σε ομιλία της στο Κρεμλινο μίλησε για τον αποκλεισμό εκείνης, αλλά και άλλων Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και ξέσπασε σε κλάματα, μπροστά μάλιστα στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο αποκλεισμός της προήλθε από τα σκάνδαλο ντόπινγκ που αφορούσε Ρώσους αθλητές συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας.

«Πιστεύουμε σε εσάς. Σας εύχομαι καλή τύχη, επιτυχία και να πιστεύετε στις δικές σας δυνατότητες. Η απόδοσή σας, ας κάνει τον κόσμο να ανατριχιάσει, και ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας να ακούγεται διαρκώς στις αθλητικές αρένες του Ρίο», είπε η αθλήτρια για τους υπόλοιπους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ρωσία στους Ολυμπιακούς.

Από την πλευρά του ο Πούτιν απευθυνόμενος στους αθλητές που αποκλείστηκαν από το μεγάλο αθλητικό γεγονός ανέφερε πως… «Είστε θύματα διακρίσεων, τις οποίες η Ρωσία δεν θα ανεχθεί. Η σκόπιμη εκστρατεία με στόχο τους αθλητές μας χαρακτηρίζεται από άλλα μέτρα και σταθμά και έκλεινε προς την άποψη της συλλογικής ευθύνης, η οποία δεν είναι συμβατή με τον αθλητισμό, τη δικαιοσύνη γενικότερα ή τους βασικούς κανόνες του νόμου. Είναι ένα χτύπημα σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο και τους Ολυμπιακούς αγώνες»,

Το βίντεο με τη συγκίνηση της Ισινμπάγεβα:

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: