Δήμαρχος ετών 18 στο Αρκάνσας – Θέλει δουλειές για τους νέους και 24ωρη αστυνομία

Από πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου στη δημαρχία μιας κωμόπολης πήγε μέσα σε ένα χρόνο ένας 18χρονος από το Αρκάνσας.

Ο Τζέιλεν Σμιθ εκλέχτηκε την Τρίτη δήμαρχος του Ερλ, μιας μικρής πόλης 1.785 κατοίκων. Κέρδισε με 285 ψήφους τον υπεύθυνο οδών και υγιεινής, Νέμι Μάθιους, που συγκέντρωσε 183 ψήφους.

Ο νεαρός, που ακόμη μένει με την οικογένειά του, δεν είναι ο νεότερος εκλεγμένος δήμαρχος στις ΗΠΑ (το 2005 ένας νεαρός είχε εκλεγεί στο Μίσιγκαν), είναι όμως ο νεότερος Αφροαμερικανός.

Σε δηλώσεις του στην Washington Post είπε ότι «από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις» και πρόσθεσε ότι δεν ήθελε να περιμένει μέχρι τα 30 ή τα 40 του για να γίνει δήμαρχος όταν μπορεί να γίνει από τώρα.

Citizens of Earle, Arkansas, it’s official!! I am your newly elected Mayor of Earle, Arkansas… “It’s Time to Build a…

Posted by Jaylen Smith on Tuesday, December 6, 2022

Φυσικά, ο Σμιθ συγκέντρωσε ψήφους από νέους. Στα υπέρ του ο ίδιος μετρούσε μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση για την καντίνα του σχολείου, κάτι που τον έκανε αποφασισμένο να υπηρετήσει την κοινότητα. Πριν ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών του ζήτησε τη γνώμη και την καθοδήγηση άλλων δημάρχων, γράφει ο Guardian.

Όσο για τις υποσχέσεις και το πρόγραμμα του δημάρχου Σμιθ, o 18χρονος υπόσχεται με το «καλημέρα» να μετατρέψει τη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος σε 24ωρη. Ακόμη θέλει να λύσει το πρόβλημα με τα άδεια σπίτια στο Ερλ, να έλθουν δουλειές για τους νέους και να καθιερωθούν δρομολόγια για τους ηλικιωμένους ή τους αδύναμους προς το σούπερ μάρκετ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: