Σύλληψη Μαροκινού στη Γερμανία με την κατηγορία της κατασκοπείας

Ένας υπήκοος του Μαρόκου συνελήφθη τη Δευτέρα στη Γερμανία ως ύποπτος για κατασκοπεία σε βάρος υποστηρικτών κινήματος διαμαρτυρίας που συγκλόνισε το Μαρόκο την περίοδο 2016-2017.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον Μοχάμεντ Α. στην περιοχή της Κολωνίας και διενήργησε έρευνα στο σπίτι του. Ο συλληφθείς φέρεται να δρούσε για λογαριασμό των μαροκινών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την εισαγγελία της Καρλσρούης.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Μοχάμεντ Α. αφορούν την περίοδο μεταξύ Απριλίου 2021 και Μαρτίου 2022, όταν φέρεται να κατασκόπευε υποστηρικτές του κινήματος «Χιράκ» οι οποίοι ζουν στη Γερμανία. Οδηγήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον δικαστή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του.

Επεισοδιακές διαδηλώσεις ξέσπασαν στην περιοχή Ριφ του Μαρόκου τον Οκτώβριο του 2016, ύστερα από τον θάνατο ενός ιχθυέμπορου που προσπαθούσε να εμποδίσει την κατάσχεση των εμπορευμάτων του. Οι διαδηλώσεις γιγαντώθηκαν και έγιναν κίνημα διαμαρτυρίας για την περιθωριοποίηση αυτής της εξαιρετικά υποβαθμισμένης περιοχής στα βόρεια της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: