Σε κινητικότητα 1.618 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ! Στα χέρια Άδωνι τα ονόματα

Σε κινητικότητα 1.618 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ! Στα χέρια Άδωνι τα ονόματα
Όχι μόνο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και γιατροί μπαίνουν τελικώς σε καθεστώς κινητικότητας καθώς θα αλλάξουν άμεσα νοσοκομείο. Τι αναφέρουν οι λίστες που ανακοινώθηκαν από το Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA

Λίστες με ονόματα, διευθύνσεις, ειδικότητα αλλά και νέα θέση εργασίας έχει στα χέρια του ο υπουργός Υγείας Άδωνις . Πρόκειται για ονόματα γιατρών, νοσηλευτών αλλά και διοικητικού προσωπικού, εργαζόμενοι που θα κληθούν άμεσα να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο από αυτό που εργάζονται .

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την στις λίστες με τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν είναι και 280 γιατροί παρότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας διαβεβαίωνε ότι δε θα πειραχθεί κανένας από το ιατρικό προσωπικό. Ωστόσο οι γιατροί αυτοί θα μπουν σε μίνι κινητικότητα καθώς μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία και να αλλάξουν νοσοκομείο πιθανώς να περάσουν κάποιες ημέρες. Άλλωστε και η ένταξη και η αφομοίωσή τους από άλλο υγειονομικό σχηματισμό θα διαρκέσει ένα χρονικό διάστημα.

Στις λίστες του Άδωνι Γεωργιάδη υπάρχουν όμως και νοσηλευτές αλλά και διοικητικό προσωπικό που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας.
Με βάση τα όσα δηλώνει ο υπουργός Υγείας οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν αλλά δε θα απολυθούν θα προέλθουν από μονάδες με χαμηλή αποδοτικότητα και πληρότητα που θα μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού Τύπου αλλά και σε μονάδες φροντίδας ασθενών σε τελικό στάδιο.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι ανακοινώσεις του υπουργείου υγείας περιελάμβαναν αρχικά 1240 εργαζόμενους που θα έμπαιναν σε κινητικότητα ενώ στη συνέχεια ο αριθμός είχε μειωθεί σε 1050. Η λίστα όμως μεγάλωσε και τελικώς 1618 εργαζόμενοι της Υγείας θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

- Posted using BlogPress from my
Σε κινητικότητα 1.618 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ! Στα χέρια Άδωνι τα ονόματα

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: