Σε απεργιακό «κλοιό» η Ελλάδα – Ποιοι απεργούν σήμερα

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του “Αρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν

  • Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
  • Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σήμερα και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα το πρωί στις 8:00 στο υπουργείο Υγείας, με το σύνολο των αιτημάτων τους, και επιμένοντας στην άμεση απαίτηση για τη μη απόλυση των επικουρικών επιμελητών γιατρών.
  • Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) συμμετέχει, επίσης, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.
  • Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), η οποία θα προχωρήσει σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών.
  • Εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και προβλήματα σε δημόσιες υπηρεσίες.

ΕΚΘ: Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων

Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), αναφέρει: Την ώρα που τα εργασιακά βρίσκονται στο στόχαστρο επικείμενων και επώδυνων αλλαγών, δίνοντας τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους, ο προϋπολογισμός του 2017 απαιτεί νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο βρίσκεται προ των πυλών, το ασφαλιστικό έχει μπει στο «κάδρο» μιας νέας συμφωνίας και η φορολαίλαπα συνεχίζεται, η δική μας θέση επιβάλει την αντίδραση μας, συντονισμένα και μαζικά.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα. Για πολλοστή φορά είμαστε αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας».

«Η απεργία της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων», αναφέρει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Λόγω της απεργίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Λεωφορεία: Από 09:00 έως 21:00

Τρόλεϊ: Από 08:30 έως 21:00

Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ: Από 10:00 έως 16:00

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για σήμερα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο το δίκτυό της.

Λόγω της απεργίας, ματαιώθηκαν και τα βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 07/12 (με ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα), ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του Μετρό, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: