Σανγκάη: Δύο νεκροί όταν κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έπεσε από τον τρίτο όροφο στη διάρκεια δοκιμών

Το δυστύχημα συνέβη στη διάρκεια δοκιμών — O χώρος από τον οποίο έπεσε το όχημα περιγράφεται ως χώρος δοκιμών, χώρος στάθμευσης ή εκθεσιακός χώρος — Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τι προκάλεσε το δυστύχημα

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κινεζικής εταιρείας Nio, έπεσε από τον τρίτο όροφο της έδρας της εταιρείας στην Σαnγκάη, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας στην κινεζική πλατφόρμα Weibo.

Το δυστύχημα συνέβη την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια δοκιμής ενός από τα αυτοκίνητα της Nio στα γραφεία της εταιρείας. Ο ένας από τους νεκρούς ήταν υπάλληλος της Nio, ενώ ο άλλος εργαζόταν σε προμηθευτή της.

Φωτογραφίες που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το χάος στον τόπο του ατυχήματος.

Σε μία από τις φωτογραφίες, οι διασώστες φαίνεται να περιβάλλουν ένα γκρι αυτοκίνητο, γύρω από το οποίο βρίσκονται σπασμένα τζάμια και συντρίμμια.

«Με βάση την ανάλυση της κατάστασης στο σημείο, μπορεί να επιβεβαιωθεί προκαταρκτικά ότι επρόκειτο για ατύχημα και δεν σχετίζεται με το ίδιο το όχημα», έγραψε η Nio στο Weibo. Οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τι προκάλεσε το δυστύχημα. Διάφορες αναφορές των κινεζικών μέσων ενημέρωσης περιέγραψαν τον όροφο από τον οποίο έπεσε το αυτοκίνητο ως χώρο δοκιμών, χώρο στάθμευσης ή εκθεσιακό χώρο.

Το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο περιστατικό της Τετάρτης φαίνεται να είναι μοντέλο ET5, το οποίο διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, σύμφωνα με τη South China Morning Post (SCMP).


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: