Καιρός: Επιδείνωση από το Σαββατοκύριακο – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ήπιος θα είναι ο καιρός σήμερα με λίγες τοπικές βροχές προς το ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοδυτικά τμήματα και ετοιμαζόμαστε πλέον για τη νέα κακοκαιρία από το μεσημέρι του Σαββάτου που θα φέρει μεγάλο όγκο νερού προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια συνοδεία θυελλωδών νοτιάδων που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ο καιρός με μια ματιά

Τοπικές βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6-7 και την Κυριακή και τα 8 μποφόρ

Το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο είναι ότι η θερμοκρασία θα φτάσει σε αρκετές περιοχές στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου και μάλιστα θα τους ξεπεράσει στη βόρεια Κρήτη. Λίγες, τοπικού χαρακτήρα βροχές, θα σημειωθούν στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις με καταιγίδες την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 17 και 19 βαθμών Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2022

Κάτω από τους 3 βαθμούς Κελσίου έφτασε η ελάχιστη θερμοκρασία στη χώρα το πρωί της Παρασκευής 09/12. Η χαμηλότερη τιμή της σημειώθηκε στο Μεσόβουνο Κοζάνης και ήταν ίση με 2.8 βαθμούς Κελσίου. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες το πρωί της Παρασκευής 09/12.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: