Ρωσία: Ακραίο ρεκόρ με 1.888 θανάτους και πάνω από 41.000 κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο

Παρά τους περιορισμούς και την εβδομάδα αργίας στη χώρα, οι μολύνσεις δεν φαίνεται να υποχωρούν

Η Ρωσία  κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες, ένδειξη ότι η επιδημία δεν υποχωρεί παρά την εβδομάδα αργίας που κήρυξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, 41.335 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Η χώρα κατέγραψε επίσης 1.888 νεκρούς στη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ένας αριθμός σε ελαφρά μείωση σε σχέση με χθες, Παρασκευή.

Η Ρωσία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, αριθμεί πάνω από 8,7 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και 245.635 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Όμως σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικής Rosstat, η οποία υιοθετεί ένα ευρύτερο ορισμό για τους θανάτους που συνδέονται με τον ιό, ο συνολικός απολογισμός ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου σχεδόν 450.000 νεκροί.

Το σημερινό ρεκόρ των μολύνσεων καταγράφεται σε περίοδο εθνικής αργίας, την οποία κήρυξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 7 Νοεμβρίου για να περιορίσει τις μολυνσεις.

Στη Μόσχα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιδημική εστία στη χώρα, κατά την περίοδο αυτή παραμένουν κλειστά τα σχολεία, τα κομμωτήρια, τα εμπορικά καταστήματα, τα γυμναστηρια και άλλες «μη ουσιώδεις υπηρεσίες».

Η ταχεία διάδοση της Covid-19 στη Ρωσία διευκολύνεται κυρίως από το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού, καθώς μόνο το 33,8% των Ρώσων έχει ανοσοποιηθεί πλήρως μέχρι σήμερα..

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: