Προβλήματα στην τροφοδοσία καυσίμων στη Γαλλία – Συνεχίζονται οι απεργίες στα διυληστήρια

Περίπου το ένα τρίτο των πρατηρίων καυσίμων στη Γαλλία αντιμετώπισαν την Κυριακή προβλήματα εφοδιασμού έναντι του 21% που είχε προβλήματα την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε το γραφείο της υπουργού Ενέργειας, καθώς οι απεργίες σε μερικά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας συνεχίζονται.

Η Γαλλία αποδέσμευσε περισσότερες ποσότητες καυσίμων από τα στρατηγικά αποθέματά της και αύξησε τις εισαγωγές της, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ.

Όπως πρόσθεσε η υπουργός, «αυτές οι πρόσθετες ποσότητες θα επιτρέψουν την βελτίωση της κατάστασης στη διάρκεια της αυριανής ημέρας».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι απεργίες που πραγματοποιεί το γαλλικό συνδικάτο CGT στα διυλιστήρια της ExxonMobil και της TotalEnergies.

«Συνεχίζεται παντού», δήλωσε εκπρόσωπος του CGT, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία από την TotalEnergies μετά την πρόσκληση που απηύθυνε χθες το συνδικάτο προς τους επικεφαλής της εταιρείας για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τους μισθούς των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι απεργούν ζητώντας υψηλότερους μισθούς προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση του πληθωρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: