Πρωτόκολλο συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και ΕΚΔΔΑ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Η πράξη αυτή σηματοδοτεί μια ακόμη προσπάθεια, στον καθημερινό αγώνα για τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης στη δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, ώστε να είναι περισσότερο «αποτελεσματική, απαλλαγμένη από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες της κοινωνίας», τόνισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου.

Το Πρωτόκολλο προβλέπει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου δράσεων που θα ανταποκρίνεται στις οργανωτικές αλλαγές της Περιφέρειας Αττικής και θα αποβλέπει στην εφαρμογή μεταρρυθμιστικών σχεδίων. Επίσης, προβλέπει δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης σε καλές πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί με επιτυχία σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και συνέργειες για σχεδιασμό-υποβολή προτάσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και για υλοποίηση προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά ταμεία.

Ειδικότερα, οι επιμορφωτικές δράσεις που θα υλοποιηθούν από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση των γνώσεων και την περαιτέρω ενδυνάμωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας και εξειδικεύονται στους τομείς : του Δημοσίου Management, της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, των Οικονομικών, της Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής Πολιτικής και της Αγροτικής Οικονομίας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: