Πρόστιμο 150 ευρώ σε όποιον δεν φοράει μάσκα (βίντεο)

Που, πότε και ποιοι θα πληρώνουν το 150άρι — Αναλυτικά τα μέρη που είναι υποχρεωτική η μάσκα

Από τις 4 Μαΐου και μετά, πρόστιμο 150 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική η χρήση της (κομμωτήρια, καταστήματα, ΜΜΜ κλπ), ενώ παραμένουν τα 1000 ευρώ πρόστιμο για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και τα 5000 ευρώ πρόστιμο σε καταστήματα-επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν πριν πάρουν το «πράσινο φως».

Από την Δευτέρα, λοιπόν, οι έλεγχοι θα αφορούν την χρήση μάσκας και τον έλεγχο ατόμων σε κλειστό χώρο.

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Απαραίτητη είναι η μάσκα σε ΜΜΜ, κομμωτήρια και γενικώς σε όσα καταστήματα και επιχειρήσεις ξεκινούν και πάλι την λειτουργία τους από τις 4 Μαΐου.

Αναλυτικά:

-βιβλιοπωλεία
-καταστήματα οπτικών
-καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού
-καταστήματα πώλησης φυτών
-ΚΤΕΟ
-καταστήματα πώλησης υποδημάτων
-καταστήματα οπτικών
-καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ και τις επιχειρήσεις που δεν είχαν κλείσει κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, επειδή η σύσταση είχε δουλέψει καλά το προηγούμενο διάστημα, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ οτι δεν χρειάζεται να γίνει υποχρεωτική.

Ούτε στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι υποχρεωτική η μάσκα, καθώς θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής με τις αποστάσεις των γραφείων και των θέσεων εργασίας, των αντισηπτικών κτλ.

Η εναλλακτική για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν καθημερινά μάσκες

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως επειδή δεν έχουν όλες οι οικογένειες την δυνατότητα να προμηθευτούν τόσες πολλές μάσκες για να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες λόγω των μετακινήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως μπορούν να έχουν καλυμμένο το στόμα και την μύτη τους με οποιοδήποτε άλλο τρόπο (π.χ μαντήλι).

Το πρόστιμο των 150 ευρώ

Ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε πως το ύψος του προστίμου για τη μη χρήση μάσκας σε μέρη που είναι υποχρεωτική, θα είναι 150 ευρώ. Το πρώτο διάστημα, βέβαια, οι έλεγχοι θα γίνουν με συστάσεις στους “παραβάτες”, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαριστεί πόσο θα διαρκέσει αυτό. Με την απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν την πρώτη μέρα.

Διαβάστε επίσης: Διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων – Όλες οι ημερομηνίες για το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: