Προσφυγικό και διαπραγματεύσεις στην ατζέντα Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Το προσφυγικό, αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, όπως και οι εσωτερικές εξελίξεις στην χώρα, είναι στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη ξεκινά σήμερα το πρωί με την συνάντησή του με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και αύριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, με τη καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, καθώς είναι εύλογο το ενδιαφέρον για το νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει την εντύπωση ότι είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής και εταίρος, σταθερός στις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά δεν πρέπει θα θεωρείται δεδομένος. Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη δεν αποκλείουν να υπάρξουν ακόμη και παραινέσεις κυρίως από τους παράγοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όσον αφορά τα ανοικτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και τις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα υπάρξουν.

Σε δήλωσή του χθες ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Παρακολουθούμε έκπληκτοι υπουργούς να προαναγγέλλουν μοιρολατρικά το ενδεχόμενο κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας μας. Γι’ αυτό το εθνικό θέμα, οφείλουμε να δώσουμε μάχες, για να αποτρέψουμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις για τη χώρα, τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Αυτό είναι το πρώτο μέλημά μου, στις συναντήσεις που θα έχω στις Βρυξέλλες, τις επόμενες μέρες. Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση και γι’ αυτό πρέπει να πειστούν όλοι».

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: