Προκρίθηκαν στο Ριο Μπεκατώρου-Πατενιώτης

Στην Πάλμα της Μαγιόρκα και το διάσημο κύπελλο της ιστιοπλοΐας «Πριγκίπισσα Σοφία» – οι Μπεκατώρου / Πατενιώτης πήραν την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο στη Βραζιλία μετά από συναρπαστική μάχη με άλλα 6 κράτη που πάλευαν για το τελευταίο “εισιτήριο’!

Στην Πάλμα της Μαγιόρκα διεξήχθη το κύπελλο της ιστιοπλοΐας «Πριγκίπισσα Σοφία» που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο με μια μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία Nacra17 (Νάκρα 17) όπου η Σοφία Μπεκατώρου με τον Μιχάλη Πατενιώτη πήραν μία πολύ μεγάλη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.
Για την Σοφία Μπεκατώρου ρόλο έπαιξε η μεγάλη εμπειρία της, η οποία έχει αποδείξει ότι είναι από τις μεγαλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Η παρουσία της στο Ρίο είναι η 4η σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, κατέκτησε ισάριθμα μετάλλια σε διαφορετικές κατηγορίες (ένα χρυσό στα 470 κι ένα χάλκινο στα Ινγκλινγκ) κι αυτό τα λέει όλα για την αξία της. Το ζευγάρι Μπεκατώρου – Πατενιώτης κατάφερε να πλασαριστεί στην 16η θέση της γενικής βαθμολογίας μετά από 15 ιστιοδρομίες και τελικά πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο – οι μάχες ήταν σκληρές ενώ στο ξεκίνημα των αγώνων η πρόκριση φαινόταν δύσκολη. Όμως, με σκληρή δουλειά και υπομονή οι Μπεκατώρου/Πατενιώτης κατάφεραν να “νικήσουν” τα προγνωστικά και τους αντιπάλους τους και πλέον περιχαρείς “βλέπουν” Ρίο.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν 800 σκάφη με πάνω από 1.000 κορυφαίους Ιστιοπλόους από 65 χώρες παγκοσμίως, γεγονός το οποίο έκανε τον ανταγωνισμό ακόμα πιο έντονο!

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: