Προκηρύχτηκε η θέση του προέδρου και αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Στην αντικατάσταση του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (Ρ.Α.Σ.) προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις που δημοσιοποίησε στην Διαύγεια.

Το ΥΠΟΜΕΔΙ καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (Ρ.Α.Σ.), η οποία ως Ανεξάρτητη διοικητική Αρχή απολαμβάνει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και αποτελεί ρυθμιστικό φορέα και Αρχή ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα µε έδρα την Αθήνα, να υποβάλουν έως τις 6/7 αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η Ρ.Α.Σ. συγκροτείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τρία (3) ακόμη τακτικά μέλη, καθένα εκ των οποίων αναπληρώνεται από ένα αντίστοιχο αναπληρωματικό μέλος. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα εξετάσει τις υποψηφιότητες και θα προτείνει τους υποψήφιους που κατά την κρίση του είναι οι καταλληλότεροι στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η θητεία του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ρ.Α.Σ. είναι πενταετής, η οποία παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι το διορισμό νέων. Η θητεία κάθε μέλους μπορεί να ανανεωθεί μόνο μια φορά.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ergasia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: