Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Πώς βοήθησε να φτάσουν με ασφάλεια ένας Αφγανός αξιωματικός και η οικογένειά του στη Βρετανία

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον αφού γνώριζε τον αξιωματικό από την στρατιωτική ακαδημία στο Μπέρκσαιρ 

Μόλις έμαθε ότι ο Αφγανός αξιωματικός που γνώριζε από την στρατιωτική ακαδημία στο Μπέρκσαιρ προσπαθούσε να εγκαταλείψει την πατρίδα του με την οικογένειά του για να γλιτώσει από τους Ταλιμπάν, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο 39χρονος Δούκας του Κέιμπριτζ αποφάσισε να παρέμβει όταν άκουσε ότι ο Αφγανός αξιωματικός, τον οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στη στρατιωτική ακαδημία στο Μπέρκσαϊρ, είχε εγκλωβιστεί στην Καμπούλ με την οικογένειά του, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζήτησε από τον αξιωματικό του ναυτικού Ρόμπ Ντίξον να επικοινωνήσει με το προσωπικό της περιοχής και να μεταφέρει τον Αφγανό αξιωματικό και την οικογένειά του στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Πλέον βρίσκονται στη Βρετανία.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα Καρόλου εξασφάλισε την ασφαλή μεταφορά ενός εγκλωβισμένου Αφγανού αξιωματικού που γνώριζε, αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημά του.

Ο αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού, Ρόμπ Ντίξον, επικοινώνησε με το προσωπικό στην περιοχή και βοήθησε αυτόν και την οικογένειά του να επιβιβαστούν σε πτήση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με προορισμό τη Βρετανία.

Η παρέμβαση του συζύγου της Κέιτ Μίντλετον έρχεται καθώς η Βρετανία και οι ΗΠΑ τερμάτισαν επίσημα τη στρατιωτική τους παρουσία στην πολύπαθη χώρα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: