Που πωλούνται περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα; Στην Ευρώπη η την Αμερική;

Η Ευρώπη και η Αμερική ξεπέρασαν για πρώτη φορά την αγορά της Κίνας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η JATO Dynamics, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις ΗΠΑ ήταν 5,1 τοις εκατό μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2022. Αν και εξακολουθεί να είναι μικρό νούμερο σε σύγκριση με την ισχυρή παρουσία των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, είναι αξιοσημείωτη η αύξηση απέναντι στα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, τους πρώτους δέκα μήνες του 2021, τα EV αντιπροσώπευαν το 2,9 τοις εκατό της συνολικής αγοράς.

Δύο χρόνια νωρίτερα, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2020, τα EV ήταν μόλις το 1,7 τοις εκατό του συνόλου των πωλήσεων νέων οχημάτων, ενώ το 2019, τα EV αντιπροσώπευαν το 1,3 τοις εκατό της συνολικής αγοράς.

Παρά την αύξηση, η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων των ΗΠΑ υστερεί σε σχέση με την Ευρώπη. Τα δεδομένα της JATO που καλύπτουν 23 ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν ότι τα EV οχήματα αντιπροσώπευαν το 12 τοις εκατό των ταξινομήσεων νέων αυτοκινήτων μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Αυτό ισοδυναμεί με 1,09 εκατομμύρια μονάδες από 9,09 εκατομμύρια για ολόκληρη την αγορά. Το σύνολο αυξάνεται σε 1,86 εκατομμύρια όταν προστεθούν plug-in υβρίδια (PHEV).

Έτσι, το ευρωπαϊκό σύνολο ήταν 1,9 φορές υψηλότερο από το αμερικανικό αν και το χάσμα έχει μειωθεί σημαντικά από το 2020. Εκείνο το έτος, υπήρχαν 2,5 ηλεκτρικά οχήματα ταξινομημένα στην Ευρώπη για κάθε EV που πωλούνταν στις ΗΠΑ. Η ευρωπαϊκή άνθηση μπορεί να εξηγηθεί από καλύτερες υποδομές, περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές και καλές προσφορές. Πράγματι, μερικές φορές είναι πιο εύκολο να αγοράσετε ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρά ένα βενζινοκίνητο πλέον.

Καθώς η ενημέρωση των καταναλωτών αυξάνεται και η προθυμία τους να οδηγούν ηλεκτρικά ενισχύεται από καλύτερα αυτοκίνητα, δεν θα ήταν παράξενο να δούμε διψήφιο μερίδιο αγοράς για τα EV στις ΗΠΑ και πάνω από 20 τοις εκατό στην Ευρώπη για το 2023

Που πωλούνται περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα; Στην Ευρώπη η την Αμερική; gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: