«Πολιτική η δίωξή μου» λέει ο Καλαϊτζίδης στη δίκη για την ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

«Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουν κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτεί ένας άνθρωπος» είπε ο Γιώργος Καλαϊτζίδης στην απολογία του — «Ο Ρουβίκωνας εξέθετε την ΕΛ.ΑΣ.»

Για πολιτική δίωξή του όσον αφορά την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία 36χρονου εμπόρου ναρκωτικών το 2016 στα Εξάρχεια, για την οποία δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έκανε σήμερα λόγο στην απολογία του στο ακροατήριο ο Γ. Καλαϊτζίδης, εκ των βασικών μελών του «Ρουβίκωνα».

«Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουν κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτεί ένας άνθρωπος», υποστήριξε ο κατηγορούμενος για να σημειώσει πως ο «Ρουβίκωνας εξέθετε την ΕΛ.ΑΣ. όταν έκανε συμβολικές δράσεις σε κτίρια που είχαν υψηλή αστυνομική φύλαξη». Παράλληλα αναφερόμενος στο αδίκημα που του έχει απαγγελθεί, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, στην οποία, όπως υποστήριξε, ενεπλάκησαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί και μάρτυρες κατηγορίας.

«Η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβίκωνα»

«Επί ένα χρόνο και επτά μήνες εκκρεμεί αν θα πάμε ισόβια εγώ και ο Νίκος. Ζούμε με τον κίνδυνο ότι ανά πάσα στιγμή θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στη φυλακή», είπε ακόμη ο Καλαϊτζίδης αναφερόμενος στο συγκατηγορούμενό του ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Ν. Ματαράγκα.

Ο τελευταίος, κατά τη διάρκεια της δικής του απολογίας στο δικαστήριο, ανέφερε πως οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι και κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών. «Τους χαλάγαμε τις δουλειές, για αυτό μας κατηγόρησαν» είπε ο Ν. Ματαράγκας, καταγγέλλοντας ότι: «Αυτή η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβίκωνα. Θα πω ότι είναι γελασμένοι όποιοι θεωρούν ότι με τέτοιου είδους διώξεις θα σταματήσουν το αγωνιστικό κίνημα, είτε είναι ο Ρουβίκωνας, είτε οι κομμουνιστές είτε οι αντιφασίστες».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου..

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: