Greek House Davos 2023: Έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του

Το Greek House Davos (GHD), ο οργανισμός προώθησης της Ελλάδας στο πλαίσιο του World Economic Forum (WEF) στο Νταβος της Ελβετίας, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο  NJV Athens Plaza, την Παρουσίαση του GHD 2023.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του περασμένου Μαΐου, ο Ελληνικός Οίκος στο Νταβός θα ανοίξει τις πύλες του με την στήριξη του Enterprise Greece και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κατά τη διάρκεια του WEF Annual Meeting 2023 που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου 2023.

Ομιλητές στην παρουσίαση ήταν, ο κ. Αλέξης Πατέλης — Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο κ. Χρίστος Δήμας — Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης — Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης — Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα Ο κ. Αλέξης Πατέλης αναφέρθηκε, στην ουσιαστική βοήθεια του Greek House Davos, στην ενίσχυση της ορατότητας της Ελλάδος σε ένα από τα πλέον βαρυσήμαντα κέντρα οικονομικών αποφάσεων στον κόσμο, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα οφέλη που απορρέουν από τη διεθνή δικτύωση. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ελληνική επιχειρηματικότητα να έχει δυναμική παρουσία στο Greek House Davos και να στηρίξει ενεργά αυτή την εθνική προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας — κ. Χριστός Δήμας εξήρε το ρόλο του Greek House Davos στο πλαίσιο του World Economic Forum. Πρόσθεσε επίσης ότι παρότι στο παρελθόν η παρουσία της Ελλάδας στο Νταβος δεν καθίσταται δυνατή, πλέον η λειτουργία του Ελληνικού Οίκου που εναρμονίζεται με τη συνολική προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων και αναβάθμισης της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, δίνει νέα δυναμική στην παρουσία της χώρας μας στο περιβάλλον του WEF.

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών — κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, δίνοντας την οπτική του επιχειρηματικού κόσμου, υπογράμμισε το πόσο σημαντικό και εφικτό είναι για τις ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν, οι συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο και οι συνέργειες που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Greek House Davos.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ — κ. Δημήτρης Φραγκάκης, τόνισε τη σημασία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπως αντίστοιχα είναι και πρωταγωνίστρια στον τουρισμό όντας 5ο τουριστικό brand στον κόσμο και εξέφρασε για άλλη μία φορά, τη στήριξη του ΕΟΤ στην πρωτοβουλία αυτήν. Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Κωνσταντίνο Φουτζόπουλο — Διευθυντή του Ελληνικού Οίκου στο Νταβός, να απευθύνει κάλεσμα στις ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν ενεργή συμμετοχή και παρουσία στο Greek House Davos κατά τη διάρκεια του WEF 2023, συμβάλλοντας έτσι στην εθνική προσπάθεια.

Σκοπός του GHD 2023 είναι να λειτουργήσει και πάλι ως καταλύτης για διεθνείς συνέργειες και ουσιαστική πολυμερή συνεργασία, συνδέοντας ταυτόχρονα το Ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα με το διεθνές επιχειρείν και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια του προηγούμενου WEF Annual Meeting, ο Ελληνικός Οίκος αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 3.000 μοναδικούς επισκέπτες, προσελκύοντας ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών και επενδυτικών οίκων καθώς και επικεφαλής διεθνών οργανισμών και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη από ολόκληρο τον κόσμο. Το GHD 2023 φιλοδοξεί με αυτό τον τρόπο να δώσει μία μοναδική ευκαιρία προώθησης των αξιοσημείωτων επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας και προβολής των επενδυτικών success stories των τελευταίων ετών διεθνώς, μέσω ενός δυναμικού προγράμματος υψηλού επιπέδου συναντήσεων, δείπνων, διαλόγων, παρουσιάσεων και άλλων διαδραστικών πρωτοβουλιών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: