Πόλεμος στην Ουκρανία – Πρώην μέλος ρωσικής αεροπορίας: «Ο Πούτιν φοβάται ανταρσία από τους στρατηγούς»

Γκρίνια, τριγμοί και εμφυλιοπολεμικό κλίμα παρατηρούνται στις τάξεις του ρωσικού στρατού, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προχωρεί σε διαδοχικές καθαιρέσεις και αντικαταστάσεις, τη στιγμή που η πρακτική αυτή τον… βοηθά να εκτονώσει την οργή του για την όχι και τόσο επιθυμητή έκβαση του πολέμου.

Παρόλο που ο Ρώσος πρόεδρος επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να αναβαθμίσει σε υπουργό Άμυνας τον πολεμοχαρή και έτοιμο να πατήσει το «κουμπί» των πυρηνικών Τσετσένο ηγέτη, υποστράτηγο Ραμζάν Καντίροφ, διακινούνται φήμες περί πιθανής ανταρσίας.

Όπως αποκάλυψε, ειδικότερα, στο BBC News ο Γκλεμπ Ιρίσοφ, πρώην μέλος της ρωσικής αεροπορίας, αυτό που φοβάται τώρα ο Ρώσος πρόεδρος είναι μια ανταρσία από τους στρατηγούς του.

Ο Ιρίσοφ, ο οποίος έχει φύγει πλεόν από τη Ρωσία, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή “Newshour”, ότι γνωρίζει τον νέο ρώσο διοικητή που είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, τον Σεργκέι Σουροβίκιν.

Σύμφωνα με τον Ιρίσοφ, ο Σουροβίκιν διορίστηκε λόγω της «βαθιάς πίστης» του στο ρωσικό καθεστώς και τον πρόεδρο Πούτιν προσωπικά. Όπως αποκάλυψε όμως, ο Ρώσος ηγέτης «φοβάται τώρα κάποιου είδους ανταρσία από τους στρατηγούς του».

Παράλληλα, ο Ιρίσοφ χαρακτήρισε τον πόλεμο «καταστροφή» για την Ουκρανία και τη Ρωσία, ενώ δήλωσε απαισιόδοξος για την πιθανότητα να αλλάξει κάτι στη χώρα του σύντομα, παρά τις «τεράστιες απώλειες και τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις» του πολέμου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: