Pole Man στην Αυστραλία ο Charles Leclerc

Ο Charles Leclerc με χρόνο 1.17.868 κέρδισε την Pole Position με διαφορά μόλις 286 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull, Max Verstappen.Τρίτος θα ξεκινήσει ο δεύτερος πιλότος της Red Bull Sergio Perez (+0.372) .

Από την  4η θέση ξεκινάει ο Lando Norris (McLaren) και από την 6η ο Lewis Hamilton (Mercedes). Ο ομόσταυλος του George Russel θα βρίσκεται ακριβώς πίσω του.

Η σημερινή ημέρα δεν ήταν ούτε της Williams ούτε της Aston Martin. Καταστροφικές και για τις δύο. Αντίθετα πολύ καλά κινήθηκε η McLaren και η Alpine. Η Alfa Romeo παραδόξως δεν πλασαρίστηκε στη δεκάδα.

Τι προηγήθηκε

Στην τελευταία αναμέτρηση των επίσημων χρονομετρημένων δοκιμαστικών, στο Q3 οι περισσότεροι πιλότοι εκτός των άλλων είχαν να αντιμετωπίσουν και τον ήλιο που έδυε στην Αυστραλία.

Ο Fernando Alonso στην προσπάθεια να κάνει καλύτερο χρόνο πίεσε το μονοθέσιο του. Έπειτα από μια εξαιρετική εμφάνιση που έκανε τόσο την Παρασκευή όσο και σήμερα τελικά ήταν άτυχος. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε πιθανότατα από υδραυλικό σύστημα στο τιμόνι της Alpina και δεν μπόρεσε να στρίψει με αποτέλεσμα να καταλήξει πάνω στις μπαριέρες. Ευτυχώς πριν φθάσει στα προστατευτικά ελαστικά είχε ανακόψει αρκετά την ταχύτητά του. Βγήκε μόνος του και απομακρύνθηκε με τα πόδια από το σημείο.

Στο Q2 δεν είχαμε εκπλήξεις. Όλα πήγαν καλά και χωρίς εκπλήξεις. Ήταν και το μοναδικό κομμάτι δοκιμών που δεν είχαμε κόκκινη σημαία.

Στο Q1 ο Nikolas Latifi και πάλι κατέληξε στις μπαριέρες. Ίσως βέβαια σήμερα δεν έφταιγε. Την ώρα που προσπερνούσε τον Stroll που πήγαινε αργά, ο Καναδός δεν τον είδε έκλεισε προς τα δεξιά και εκείνη την ώρα που ο Latifi τον προσπερνούσε ακούμπησαν οι ρόδες με καταστροφικά αποτελέσματα.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: