Πλανήτης Κέπλερ – Μοιάζει στη Γη ?

Βρίσκεται στη λεγόμενη «»

Πλανήτης Κέπλερ   Μοιάζει στη Γη ?Μια ομάδα επιστημόνων ανακοίνωσε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science ότι ανακάλυψε έναν εξωπλανήτη που μοιάζει με τη Γη.

Ο πλανήτης με την ονομασία , έχει διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από τη Γη (1,1 φορές) και βρίσκεται σχετικά κοντά με αυτή, σε απόσταση περίπου 490 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου.Επίσης βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο του για να έχει νερό σε υγρή μορφή.Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι υποθετικά στο πλανήτη θα μπορούσε να αναπτυχθεί κάποια μορφή ζωής πράγμα βέβαια τελείως ανεπιβεβαίωτο.

H πρώτη παρατήρηση του εξωπλανήτη έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» (που πλέον είναι εκτός λειτουργίας) και ακολούθησε η επιβεβαίωση από παρατηρήσεις με τα τηλεσκόπια Κεκ και Τζέμινι στη Χαβάη.

Αυτό που επισημαίνει η εν λόγω επιστημονική ομάδα είναι ότι όσοι πλανήτες είχαν ως τώρα ανακαλυφθεί με μέγεθος σαν της Γης, δεν βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται πλανήτης ο οποίος φαίνεται να πληροί και τις δύο προϋποθέσεις (ίδιο μέγεθος και κατάλληλη απόσταση) για να δικαιολογεί τον τίτλο «».

Το έτος του πλανήτη διαρκεί 130 γήινες μέρες. Η μάζα του και η πυκνότητά του προς το παρόν, παραμένουν άγνωστες.

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: