Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα Με πολύ απλή αλλά νόστιμη γέμιση



Υλικά

  • 20 μέτριες πιπεριές κέρατο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στυμμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή (1 κουτ. γλυκού φρέσκια)
  • ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό φρέσκο
  • 150 γραμ. φέτα τρίμμα
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους.

Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά, (για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο).

Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πιπεριά, το αυγό, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα.

Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους.

Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Τεμάχια: 20



Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: