Πέτσας: Αν χρειαστεί η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως οι εκκλησίες και τα εμπορικά κέντρα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας και πέραν των σούπερ μάρκετ σε κλειστούς χώρους όπως οι εκκλησίες, τα εμπορικά κέντρα και τα εμπορικά καταστήματα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Τις επόμενες ημέρες αν χρειαστεί ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών η χρήση μάσκας, θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως παρά τη μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα η χώρα μας παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες χώρες.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη πως λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης αυστηροποιήθηκαν κάποιοι κανόνες, αναφέροντας ως παράδειγμα πως από αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου και έως τις 4 Αυγούστου οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα μας μέσω συνδέσεων από Βουλγαρία και Ρουμανία υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ.

«Ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός», τόνισε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα και εξαιρετικά επικίνδυνα τα φαινόμενα συγχρωτισμού.

Διαβάστε ακόμη: Εορδαία: Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία για να αποδοκιμάσει πιστή που φορούσε μάσκα

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: