Πέθανε 17χρονη στα Τρίκαλα – Οι γιατροί καθησύχαζαν την οικογένεια ότι είναι απλή ίωση

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνουν οι γονείς της 17χρονης μαθήτριας από τα Τρίκαλα η οποία πριν από εννέα μήνες άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της πόλης, μετά από “ίωση”.

Το κορίτσι νοσηλευόταν για 7 ημέρες με συμπτώματα ίωσης, αλλά το τελευταίο 24ωρο η κλινική της κατάσταση άλλαξε ραγδαία, καθώς εμφάνισε έντονο πόνο στο στήθος και διαταραχή ισχαιμικού τύπου. Τότε, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μικρόβιο το οποίο εξελίχθηκε και επέφερε το θάνατο.

Η μητέρα της 17χρονης Ευαγγελίας Καπάκου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, περιγράφει τις τελευταίες τραγικές στιγμές της κόρης της.

“Μαμά κοίτα, πρήζομαι”

«Μαμά κοίτα, πρήζομαι. Όχι κορίτσι μου, δεν είναι τίποτα Βαγγελίτσα μου, θα περάσει, είναι από την ίωση». Ίωση μου λέγανε, ίωση έλεγα. Ποια είναι η τελευταία εικόνα που έχω; Όταν είχε πάει στην καρδιολογική μου έλεγε, “μαμά πονάω, διψάω, πεινάω”. Αυτό θυμάμαι», αποκαλύπτει στο Star η μητέρα της 17χρονης.

Οι γιατροί καθησύχαζαν την οικογένεια

Η τραγική μητέρα κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία από το ιατρικό προσωπικό, καθώς παρόλο που οι τιμές των λευκών αιμοσφαιρίων παρέμεναν πολύ χαμηλές, οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί, λέγοντάς στην οικογένεια ότι είναι απλά μία ίωση.

Με τη βοήθεια πραγματογνωμόνων ιατρών, έγινε αντιληπτό ότι για αρκετές ημέρες δεν υπήρχε καμία εικόνα για τις κλινικές ενδείξεις της ασθενούς και για την πορεία της νόσου, ενώ το κορίτσι απεβίωσε χωρίς να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα αίτια του θανάτου της, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

«Να προσέξουνε τους άλλους ανθρώπους»

«Πήγε πάρα πολύ αργά. Στην παθολογική δεν κάνανε τίποτα. Δεν είναι ότι θέλω να τιμωρηθούνε, απλώς θέλω να προσέξουνε και τα άλλα παιδιά και τους άλλους ανθρώπους» λέει η μητέρα της.

Το Star επικοινώνησε με το νοσοκομείο, προκειμένου να διατυπωθεί και η δική τους εκδοχή, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απάντηση. Ο δικηγόρος της οικογένειας αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά παντός υπευθύνου προς το νοσοκομείο των Τρικάλων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: